Чернівці: Уряд Словацької Республіки прагне і надалі залишатися надійним партнером України

Чернівці: Уряд Словацької Республіки прагне і надалі залишатися надійним партнером України

05.02.17 16:43 0 515
Вчора, 2 лютого, за участю заступника Чернівецького міського голови Володимира Середюка відбулася протокольна зустріч керівництва області з Генеральним консулом Словацької Республіки в Ужгороді пані Янкою Буріановою у зв'язку з закінченням терміну її перебування на посаді.

Як каже дипломат, в Україну вона прийшла працювати у нелегкі часи, і йде у не менш важкий час. Однак, перебуваючи на відповідальній посаді, намагалася зробити все для зміцнення дружніх контактів між Словацькою Республікою та Україною в галузях культури, науки та політики.

Янка Буріанова перебувала на посаді Генерального консулу Словацької Республіки з вересня 2012 року. Вона неодноразово підкреслювала, що Словаччина підтримує територіальну цілісність України і рішення, які сприяють встановленню миру в країні. Водночас дипломат всіляко сприяла допомозі з боку Словаччини пораненим українським військовим, зокрема, у забезпеченні медичної та реабілітаційної гуманітарної допомоги, починаючи з часів Євромайдану. Янка Буріанова зазначила, що уряд Словацької Республіки прагне і надалі залишатися надійним партнером України, Словаччина докладатиме максимум зусиль для формування єдиної позиції серед країн ЄС щодо якнайшвидшого впровадження безвізового режиму з Україною.

Під час зустрічі були окреслені актуальні питання подальшого співробітництва між Буковиною та Генеральним Консульством Словацької Республіки в Ужгороді.

Від імені Чернівецької міської ради Володимир Середюк висловив Генеральному консулу Словацької Республіки щиру подяку за її багаторічну віддану працю на користь наших громад та вручив подарунок на згадку про Чернівці.

Про це повідомили у Чернівецькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Тернопілля: ...
Наступна новина: Вінничина: в області значно ...

КОМЕНТАРІ