Флешмоб «Рання діагностика раку,рятує життя» проведуть 4 лютого у Чернівцях

Флешмоб «Рання діагностика раку,рятує життя» проведуть 4 лютого у Чернівцях

05.02.17 17:24 0 548
Тенденція до збільшення захворюваності на рак неухильно зростає, і ця проблема актуальна в усьому світі. Щорічно в Україні реєструють 160 тис. нових випадків захворювання на рак, 90 тис. осіб помирають від онкології; 1 млн. 150 тис. пацієнтів перебувають на диспансерному обліку, 650 тис. із них живуть після закінчення лікування понад п'ять років.

У 2016р. в м.Чернівці було виявлено 702 випадків раку. На першому місці по захворюваності перебуває рак грудної залози, на другому – рак ободової кишки, на третьому – рак шкіри.

Розглядаючи боротьбу із злоякісними новоутвореннями, як одне із найважливіших завдань охорони здоров?я і медицини, необхідно чітко уявити, що ця проблема – комплексна, включає в себе як медико-біологічні, так і соціальні аспекти.

Раннє виявлення раку та його своєчасне адекватне лікування дає можливість різко знизити онкологічну смертність та питому вагу інвалідності, при діагностиці онкозахворюваннь на ранніх стадіях.

Підвищення онкологічної грамотності населення та онкологічної настороги всіх медичних працівників є одним з найважливіших кроків раннього виявлення онкологічних захворювань.

Міське управління охорони здоров'я започатковує нову традицію: привернення уваги всіх громадян міста до цієї проблеми на міжнародний день боротьби з раком, організацією нового флешмобу «Рання діагностика раку, рятує життя», який відбудеться в деяких закладах громадського харчування міста.

Про це повідомили у Чернівецькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Вінничині боротьба з ...
Наступна новина: У с. Якушенці,Вінницького ...

КОМЕНТАРІ