Голова ОДА про 100 днів: Пролетіли,як тиждень. ЗВІТ

Голова ОДА про 100 днів: Пролетіли,як тиждень. ЗВІТ

05.02.17 13:25 0 501
3 лютого 2017 року – 100 днів на посаді голови Житомирської ОДА працює Ігор Гундич. 27 жовтня 2016 року Президент України Петро Порошенко підписав Указ про його призначення.

Керівник області прозвітував про те, що вдалося зробити йому за цей період.

Децентралізація: обіцяно 35% області під ОТГ – і виконано: уже до кінця 2016 року 35% області охопила децентралізація.

Створення спроможних об'єднаних громад – один із пріоритетів роботи голови ОДА. У 2016 році на Житомирщині утворили ще 22 громади і тепер в області 32 ОТГ.

Житомирська область посідає 1 місце за кількістю створених громад за підсумками 2016 року.

Підтримка учасників АТО:

76 родин військовослужбовців (загиблих та поранених) отримали грошову компенсацію на придбання житла на загальну суму 41,5 млн.грн.

На підтримку військовослужбовців у бюджеті області на 2017 рік закладено 9,9 млн.грн. (майже 7 млн.грн. – на медреабілітацію, зубопротезування та лікування; 2,2 млн.грн. – шефську допомогу військових частин; 0,5 млн.грн. – на лікування військових за межами області та за кордоном; 0,2 млн.грн. – на діяльність Центру допомоги учасникам АТО).

Інвестиції:

Створено інвестиційний портал Житомирщини http://ztinvest.gov.ua/.

Завдяки активному використанню системи Prozorro – Житомирська область входить до 10-тки, а Житомирська ОДА до 5-ки найбільш привабливих і відкритих для малого і середнього бізнесу областей України та найкращих ОДА для ведення бізнесу з державою.

Зекономлено понад 15 млн.грн., і це лише за 1 рік.

Енергоефективність:

У 5-рці лідерів у втіленні енергоефективності: за залученнням «теплих кредитів» (3339 кредитів на суму 53 млн 684,73 тис. грн) і за кількістю переведених котелень на альтернативне паливо (переведено 128 котелень, зекономлено 9,4 млн. кубометрів газу = 59,2 млн.грн.).

Із 20 котелень, що планувалося перевести на альтернативу у 2017 році, за 1 місяць 2017 року вже переведено 2 котельні.

Об'єкти ДФРР: У 2016 році область реалізовувала 41 проект за 109,6 млн.грн. коштів ДФРР (Житомирщина у 10-тці областей за кількістю залучених із ДФРР коштів).На 2017 рік область отримала 134,9 млн.грн. ДФРР (що на 25 млн.грн. більше, ніж минулого року).

Освіта:

До кінця 2016 року було заплановано відновити 5 ДНЗ, а відновлено 9 ДНЗ.

Відкрито добудований корпус Олевської гімназії для навчання 120 учнів початкових класів, до цього діти з 1 по 4 класи навчалися у садочку.

Райони області та ОТГ отримали 22 шкільних автобуси, придбаних на умовах співфінансування 70х30 за державною програмою.

Навчальні заклади області поповнилися 834 комп'ютерами, які Житомирщина безкоштовно одержала у рамках співпраці Уряду України та Китаю.

Медицина: Вперше за 25 років незалежності в обласній лікарні ім. Гербачевського запрацювало терапевтичне відділення для постраждалих внаслідок аварії на ЧАЕС.

Для забезпечення повноцінної томографії до МРТ придбано комп'ютерних томограф, що дозволяє проходити обстеження людям, яким протипоказана магнітно-резонансна томографія.

Ініціативи громадськості: Вперше Житомирська область із обласного бюджету надаватиме гранти для соціальних проектів громадських організацій. На це у 2017 році спрямовано 1 млн.грн.

Крім того, як і обіцяно – біля ОДА працює вільний Wi-Fi, по п'ятницях в ОДА можна приходити в джинсах – у Free Friday, щотижня голова ОДА веде відеоприйом громадян, куди можна зареєструватися на сайті ОДА.

Рейтинги:

1 місце – за кількістю створених у 2016 році ОТГ;

2 місце – сайт ОДА за рейтингом прозорості сайтів органів виконавчої влади – рейтинг Мінрегіонбуду;

3 місце – за індексом сільськогосподарського виробництва;

4 місце – за показниками енергоефективності;

5 місце – за індексом промислової продукції у добувній галузі;

5 місце – серед ОДА, сприятливих для ведення бізнесу з державою (купівлі із застосуванням системи ProZorro.

Анонси на 2017 рік:

* Діагностична лабораторія – на базі обласної лікарні ім. Гербачевського. Проект вартістю 1,5 млн.грн. – включає не лише ремонт приміщення, а й все необхідне для проведення діагностик обладнання. Особливість лабораторії – за 1 день тут можна пройти комплексне обстеження та отримати лікування.

* Реперфузійний центр – дозволить попереджувати інфаркти та удвічі зменшити смертність у зв'язку з інфарктами.

* Реконструкція і термосанація Іршанської амбулаторії.

* Відкриття Центру реабілітації інвалідів

* Відкриття відділення інтенсивної терапії (реанімаційного відділення) на базі обласної лікарні.

* Реконструкція 2 дитячих садочків.

* Реконструкція та термосанація 4 шкіл.

* Реставрація театру у м. Бердичеві – завершуються ремонтні роботи у приміщенні, що є пам'яткою історії.

* Конкурс проектів ДФРР з новими підходами (НУШ) – Якщо будувати нову школу – то сучасну, з урахуванням нових вимог до навчальних закладів, до енергоефективності, потреб дітей з інвалідністю. У Новій Українській Школі діти навчаються з більшою ефективністю, зацікавленістю та підвищується відвідуваність закладу.

* Створення Регіонального ЦНАПу.

* Завершення реконструкції стадіону «Полісся».

* Початок будівництва Північного обходу – передбачає реконструкцію 22 км траси Київ-Чоп М-06 з розширенням до 4 смуг руху, будівництво 2 нових розв'язок, модернізацію ще 4 розв'язок, реконструкцію 3 мостів над залізничними шляхами. Щодня на об'їзній проїжджає до 10 тисяч автомобілів. Реконструкція автодороги та розширення її до 4 смуг дозволить водіям економити на кожній поїздці до 10 хвилин, збільшити швидкість руху транспорту до 110 км/год та зменшити аварійність на дорозі. Орієнтовна вартість – 90 млн.євро.

* Енергоаудит соціальних об'єктів.

* Створення інвестиційної схеми розвитку Житомирської області.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Рівненській області ...
Наступна новина: Вінничина: у минулому році ...

КОМЕНТАРІ