Тернопілля: ігор Вонс «Ніхто не збирається одразу штрафувати бізнес!»

Тернопілля: ігор Вонс «Ніхто не збирається одразу штрафувати бізнес!»

05.02.17 12:02 0 565
Засідання Міжвідомчої робочої групи з питань забезпечення реалізації рішень, спрямованих на підвищення рівня оплати праці та дотримання норм законодаства в частині мінімальної заробітної плати, відбулося 2 лютого.

«Зараз нашим спільним завданням є легалізація виплати заробітної плати та сплата податків усіх суб`єктів господарювання. Ми повинні розуміти, що без цього кроку всі подальші будуть просто неможливі. Однак зараз дуже поширилася інформація, особливо серед підприємців, про штрафні санкції. До то ж багато перекручують це, додають чуток і сіють паніку в суспвільстві. Я хочу запевнити: ніхто не має на меті одразу штрафувати бізнес. Але є категорія підприємців, які вже роками ігнорують будь-які попередження, не сплачують податки і ховаються в тіні. Тому поки є ще час, варто привести в порядок всі документи і працювати чесно!», - зазначив заступник голови-керівник апарату обласної державної адміністрації Ігор Вонс.

В.о. начальника Управління Держпраці у Тернопільській області Наталія Рус ознайомила учасників засідання про зміни розмірів фінансових санкцій до юридичних та фізичних осіб – підприємців, які використовують найману працю, за недопущення суб'єктом господарювання державних інспекторів до проведення перевірки, за допуск працівника до роботи без оформлення трудового договору, порушення встановлених строків виплати заробітної плати, недотримання мінімальних державних гарантій в оплаті праці та інші порушення законодавства про працю.

Нагадаємо, у січні 2017 року на Тернопільщині створено міжвідомчу робочу групу для моніторингу ситуації із виконання рішення Уряду щодо підвищення мінімальної заробітної плати з 1 січня 2017 року до 3200 грн. та миттєвого реагування на скарги громадян щодо порушення керівниками підприємств їхніх трудових прав.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: «Царевка»: загородный ...
Наступна новина: На Житомирщині здійснено 99 ...

КОМЕНТАРІ