Тернопілля: в області тривають заходи щодо ліквідації збудника АЧС

Тернопілля: в області тривають заходи щодо ліквідації збудника АЧС

05.02.17 12:33 0 477
Під керівництвом першого заступника голови обласної державної адміністрації Івана Крисака відбулося засідання Державної надзвичайної протиепізотичної комісії при Тернопільській обласній державній адміністрації. Під час засідання йшлося про заходи щодо ліквідації збудника африканської чуми свиней.

«На даний час проводяться заходи щодо ліквідації захворювання, зокрема – встановлено три ветеринарних і поліцейських блокпости, де проводиться цілодобове чергування та перевірка автотранспорту на предмет можливого вивезення свиней, чи продукції свинарства. У п'яти місцях міста вулиці перекрито фундаментними блоками та бетонними перемичками, визначено місце спалення трупів тварин, вилучених у вогнищі інфекції, де вже проведено спалення 12–ти трупів з господарства, де зареєстровано спалах АЧС, визначено 3-кілометрову зону захисту (практично вся територія міста Збаража) та 20-кілометрову зону нагляду, яка виходить за межі Збаражчини - на території Підволочиського, Лановецького, Тернопільського та Зборівського районів та міста Тернополя (всього – 93 населених пункти). На території зони захисту спеціально створені групи спеціалістів проводять облік поголів'я свиней в індивідуальних господарствах населення, з метою їх подальшого вилучення, умертвіння та спалення», - зазначив начальник відділу забезпечення протиепізоотичної роботи Головного управління Держпродспоживслужби в Тернопільській області Володимир Марків.

Перший заступник голови облдержадміністрації Іван Крисак наголосив, що варто і надалі виконувати всі заплановані заходи. Особливо – забезпечити належне функціонування карантинних ветеринарних та поліцейських постів.

Згідно з рішенням комісії, територію Тернопільської області визнано загрозливою щодо можливості занесення збудника африканської чуми свиней із неблагополучного пункту у м. Збараж та можливості нових спалахів захворювання.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Рівненській області ...
Наступна новина: Уряд актуалізував ...

КОМЕНТАРІ