На Вінничині за минулий рік майже 5 млн грн. компенсації відсоткової ставки виплачено в межах обласної програми енергозбереження

На Вінничині за минулий рік майже 5 млн грн. компенсації відсоткової ставки виплачено в межах обласної програми енергозбереження

05.02.17 17:59 0 445
З метою підтримки державної програми пільгового кредитування населення на впровадження енергоефективних заходів у житловому секторі, яка передбачає компенсацію тіла кредиту у розмірі 20% (негазові котли), 35% (енергоефективні матеріали та обладнання) - для фізичних осіб або 40% для ОСББ з державного бюджету, в області була впроваджена у 2015 та продовжила діяти у 2016 році обласна програма енергозбереження для населення та ОСББ Вінницької області на 2015- 2019 роки, згідно якої позичальникам що отримали теплі кредити додатково компенсується 8% річних відсоткової ставки за рахунок коштів обласного бюджету. Про це проінформував директор Департаменту ЖКГ, енергетики та інфраструктури Сергій Волков під час прес-конференції, яка відбулась 1 лютого у прес-центрі Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ОДА.

За його словами, з початку дії програми в області надано компенсацію тіла кредиту, на суму 149 млн. грн. для 7726 фізичних осіб та 12 ОСББ області з державного бюджету. Що стосується обласної програми, то, тільки за минулий рік компенсацію відсоткової ставки здійснено по 4656 кредитах фізичних осіб та 9 ОСББ на суму 4 млн. 717 тис. грн. За фінансуванням місцевої програми енергозбереження, Вінницька область у 2016 році зайняла другу позицію серед регіонів України (Львівська – 16,5 млн.грн. Вінницька – 5 млн.грн., Київська – 4 млн.грн.

«Окрім того, на території області активно впроваджуються районні та міські програми енергозбереження, які передбачають як компенсацію відсоткової ставки (Липовецький, Літинський, Крижопільський, Піщанський райони) так і додаткову компенсацію тіла кредиту для ОСББ, зокрема, програма міста Вінниця, що є додатковим економічним стимулом до створення об'єднань співвласників багатоквартирних будинків та їх ефективного функціонування», - зауважив Сергій Волков.

Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Історична виставка ...
Наступна новина: У Галереї сучасного ...

КОМЕНТАРІ