Валерій Коровій: «Підвищення заробітної плати позитивно впливає на попит ринку праці» (+фото)

Валерій Коровій: «Підвищення заробітної плати позитивно впливає на попит ринку праці» (+фото)

05.02.17 14:22 0 590
3 лютого, під головуванням голови облдержадміністрації Валерія Коровія відбулось засідання територіальної тристоронньої соціально-економічної ради на тему: «Про ефективність взаємодії сторін соціального діалогу у вирішенні актуальних питань сьогодення».

Участь у засіданні взяли перший заступник голови ОДА Андрій Гижко, в. о. голови обласної Ради Людмила Щербаківська, представники профільних департаментів та управлінь ОДА, представники профспілок та роботодавців Вінниччини.

«Згідно змін у законодавстві, що стосувались підвищення оплати праці з 1 січня 2017 року, впроваджено нові соціальні стандарти як в частині мінімальної заробітної плати, так і мінімального прожиткового мінімуму. На сьогоднішній день з місцевих бюджетів майже 110-ти тисяч працівникам, що працюють у бюджетній сфері області виплачено заробітну плату за новим стандартом. Це третина загальної чисельності зайнятих, що працюють в економічній сфері області. Окремий блок питань це підвищення мінімальної заробітної плати працівникам, що зайняті в інших секторах економіки Вінниччини. є ряд питань та дискусій, які ми повинні обговорити та докласти максимум зусиль для їх вирішення», - зазначив очільник регіону.

За словами Валерія Коровія, слід легалізувати виплати заробітних плат, щоб кожен працівник відчував себе соціально захищеним.

«За попередніми підрахунками в порівнянні з 2015 роком лише у Вінницькій області завдяки зменшенню ставки єдиного соціального внеску з 38 до 22% дало змогу додаткові обігові кошти у сумі 1 мільярд 600 мільйонів гривень залишити економічному сектору. Ми зацікавлені, щоб значна частина цих коштів була спрямована на підвищення заробітних плат, тому що від цього залежить благополуччя громадян, суспільний спокій в Україні», - повідомив Валерій Коровій.

В свою чергу, начальник управління Держпраці у Вінницькій області Володимир Марунько проінформував присутніх про зміни, що відбулись у законодавстві по оплаті праці з 1 січня 2017 року.

Також присутні в ході засідання обговорили плани проведення роз'яснювальної роботи у першому півріччі 2017 року.

«Станом на на Вінниччині створені відповідні групи на районному рівні, в містах обласного значення та об'єднаних територіальних громадах. Вони моніторять ситуацію в області, пов'язаною з виплатою на підприємствах, організаціях та установах регіону відповідних зарплат, а також оперативно реагують на звернення громадян»,- повідомив Володимир Марунько.

Підводячи підсумки тристороннього засідання, Валерій Коровій наголосив, що основне завдання контролюючих органів - це не застосування штрафних санкцій до роботодавців, а проведення належної детальної інформаційно-роз'яснювальної роботи, аби забезпечити дотримання нововведених змін у законодавстві про працю на території області.



























Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: До Чернівців прибув ...

КОМЕНТАРІ