Вінничина: в області значно підвищено рівень ефективності діяльності терцентрів соціального обслуговування

Вінничина: в області значно підвищено рівень ефективності діяльності терцентрів соціального обслуговування

05.02.17 16:43 0 464
У 2016 році окремим завданням Департаменту соціальної та молодіжної політики облдержадміністрації було підвищення ефективності діяльності територіальних центрів Соціального обслуговування (надання соціальних послуг), в яких обслуговуються більше 38 тисяч осіб.

За результатами моніторингу соціально-економічного розвитку регіонів у 2015 році рівень охоплення соціальними послугами, осіб, які перебувають у складних життєвих обставинах, територіальними центрами соціального обслуговування (надання соціальних послуг), по Вінницькій області був найнижчий в Україні та становив 59,5 %.

«Завдяки системній роботі упродовж цього року цей показник збільшився на 22,4 % та станом на 01.01.217 року становить 81,9%. Слід зазначити, що середній відсоток по Україні станом на 01.01.2016 року становив 89,9 %. У зв'язку із цим, робота, яка проводилась у минулому році буде продовжена і у цьому, аби наш показник був не нижчий середнього по Україні», - повідомила директор Департаменту соціальної та молодіжної політики ОДА Наталя Заболотна.

Окрема увага була приділена контролю за дотриманням прав людини у стаціонарних відділеннях територіальних центрів соціального обслуговування (наданнями соціальних послуг).

У 2016 році Департаментом проведено перевірки діяльності усіх таких відділень. В результаті було виявлено численні факти порушень у діяльності закладів, більшість з яких до кінця року були усунуті.

Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ