В Житомирській області на момент проходження військової служби за контрактом місце роботи зберігається

В Житомирській області на момент проходження військової служби за контрактом місце роботи зберігається

07.02.17 09:39 0 448
До департаменту праці та соціального захисту населення облдержадміністрації надходять письмові запити та телефонні дзвінки з питань додержання законодавства про працю щодо працівників, прийнятих на військову службу в особливий період.

Питання порушуються різні: Чи є служба за контрактом підставою для увільнення працівника від виконання обов'язків? Чи зобов'язане підприємство зберігати місце роботи, посаду та середній заробіток? Як компенсується підприємству з державного бюджету середній заробіток, виплачений таким працівникам? Чи зобов'язане підприємство подавати органові соціального захисту населення звіти про фактичні витрати на виплату компенсації з бюджету середнього заробітку?

Відповідно до частини 3 ст. 119 КЗпП (із змінами, внесеними Законом України від 06.12.2016р. № 1769-VIII «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення порядку проходження військової служби») за працівниками, прийнятими на військову службу за контрактом в особливий період, зберігаються місце роботи, посада і середній заробіток на строк до закінчення особливого періоду або до дня фактичного звільнення.

Працівник лише увільняється від виконання повноважень, підстава для цього – копії наказу, витяг з наказу військового комісаріату або витяг з наказу військової частини про проходження військової служби.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Вінничина: в області ...
Наступна новина: Тернопіль на вихідних ...

КОМЕНТАРІ