В Житомирській області огляд можливостей для журналістiв та громадськості. ГРАНТИ,ШКОЛИ,ТРЕНІНГИ

В Житомирській області огляд можливостей для журналістiв та громадськості. ГРАНТИ,ШКОЛИ,ТРЕНІНГИ

07.02.17 11:24 0 528
Запрошуємо до активності представників громадськості та ЗМІ. До вашої уваги пропонуємо тижневий огляд актуальних семінарів, тренінгів, програм, грантів та конкурсів. Безкоштовне навчання у Школі міжнародної журналістики

Інформаційне агентство «GuildHall» оголошує набір до Школи міжнародної журналістики. Відбір учасників проводиться на конкурсній основі.

Учасники проекту безкоштовно отримають теоретичні та практичні знання від провідних фахівців українських та європейських ЗМІ, політиків, дипломатів та експертів. Щотижневі лекції та практичні заняття, курс розрахований на 4 місяці.

Під час практикуму учасники Школи отримають навички зі збору та аналізу інформації, пошуку інформації за відкритими джерелами (OSINT), налагодження комунікації з дипломатами та політиками, інтерв'ювання, організації та проведення медійних заходів, роботи в студії та багато інших.

Відбір учасників Школи проводиться на конкурсній основі. Резюме для участі в конкурсі можуть подавати студенти 3-5 курсів гуманітарних та соціально-економічних спеціальностей (філософські, історичні, культурологічні, журналістські факультети) а також молоді журналісти віком до 25 років. Є можливість проходження науково-виробничої практики.

Контакти: guildhallkyiv@gmail.com. Четверта хвиля постійного конкурсу грантів «ЗМІ за проєвропейські зміни в Україні»

Оголошено четверту хвилю постійного конкурсу грантів «ЗМІ за проєвропейські зміни в Україні» від проекту «Просування реформ в регіони», який фінансується ЄС в рамках програми «Підтримка громадянського суспільства в Україні». Дедлайн - 6 березня 2017 р.

Метою конкурсу є створення і розвиток потенціалу регіональних ЗМІ для висвітлення питань, пов'язаних з відносинами України та Євросоюзу, впровадження УА, інших зобов'язань України перед ЄС, для інформування суспільства про сутність європейської інтеграції та європейських цінностей, а також для просування реформ в регіональному вимірі, забезпечення провідних регіональних ЗМІ фінансовою спроможністю для сталого висвітлення європейської тематики, сприяння публічному обговоренню та підвищення інформованості громадськості про теми, пов'язані із ЄС, на місцевому, регіональному та міжрегіональному рівнях.

Передбачається, що виконання проекту сприятиме підвищенню обізнаності редакторів ЗМІ, провідних журналістів щодо відносин між ЄС та Україною і щодо процесу реформ, які підтримуються ЄС.

В рамках конкурсу пріоритет надається засобам масової інформації, що функціонують за межами столиці.

Вимоги до учасників конкурсу

До участі у конкурсі запрошуються ЗМІ, які:

• офіційно зареєстровані як юридичні особи в Україні не менше 1 року (грантові заявки від ФОП не приймаються);

• мають щонайменше річний, бажано – трирічний досвід роботи;

• мають досвід публікацій за тематикою запропонованого проекту;

• мають сталу аудиторію в одному або декількох регіонах України (окрім Києва);

• мають спроможність впроваджувати грантові проекти та звітуватися за ними (включаючи фінансове звітування).

У конкурсі можуть брати участь регіональні ЗМІ всіх типів (окрім державних): інтернет, друковані та електронні ЗМІ (телебачення та радіо), а також конвергентні ЗМІ, що поєднують кілька типів.

Максимальний розмір гранту – 375 000 гривень (оптимальний бюджет проекту 200 000 – 300 000 гривень, в залежності від типу ЗМІ, менше фінансування дасть переможцям додаткову можливість подаватися на продовження проекту).

Проектні пропозиції з додатками слід надсилати на адресу rfr@ier.kiev.ua. Додатки до проектної пропозиції мають бути додані у форматі .doc, .xls або .pdf. Максимальний розмір кожного із додатків до проектної пропозиції не може перевищувати 2,5 Mb.

Додаткова інформація: http://gurt.org.ua/news/grants/36403/. Objective: Фінансування журналістських розслідувань

Безстроковий конкурс на отримання фінансування журналістських розслідувань. Проводиться в рамках програми Objective - проекту розвитку ЗМІ в Україні, Білорусі, Молдові, Грузії, Вірменії, Азербайджані та Туреччині.

Реалізується датської консалтинговою компанією NIRAS і ВПС за фінансової підтримки Міністерства закордонних справ Данії.

Подати заявку на фінансування проектів розслідувань можуть українські, білоруські та молдавські журналісти.

Розслідування повинно стосуватися теми відносин України / Білорусі / Молдови з ЄС, атомної енергетики, бізнесу (офшори, оподаткування, порушення закону), роботи уряду і місцевої влади, екології, політики і економіки 1990-х років, перешкоджання прогресу демократії.

Розслідування можуть бути виконані в будь-якій формі - статті, відео або мультимедіа матеріали.

Готовий матеріал може бути опублікований на будь-якій мові регіону і в будь-якому ЗМІ.

Заявка на фінансування може бути написана англійською, українською або російською мовою.

Заявка повинна містити: назву проекту, опис розслідування, план роботи, тривалість реалізації проекту, дедлайн, обсяги необхідного фінансування, детальний бюджет розслідування, ім'я, адреса, всі контактні дані та резюме журналіста, дата заповнення.

Заявки приймає Брайан Боннер, координатор Objective в Україні, Білорусі та Молдові, за адресою editorobjective2@gmail.com. Підтримка незалежних українських ЗМІ посольством США

Посольство Сполучених Штатів Америки запрошує незалежні засоби масової інформації (друковані, радіо, телевізійні та електронні) подавати заявки на конкурс Фонду розвитку українських ЗМІ.

Вимоги до учасників конкурсу – ЗМІ має бути незалежним, не фінансуватися з державних, комунальних чи партійних коштів. Фонд також надає індивідуальні гранти журналістам та громадським організаціям, які сприяють розвитку українських медіа

Тематичні пріоритети загального конкурсу:

– підвищення якості журналістської освіти;

– покращення професійних стандартів серед журналістів;

– створення сприятливого середовища для розвитку українських медіа;

– сприяння співпраці між ЗМІ, неурядовими організаціями та державними інституціями.

Максимальна сума фінансування становить 24 тис. доларів та надається на проект тривалістю від одного до 12 місяців.

Конкурс проходить на постійній основі і не має кінцевого терміну.

Щоб взяти участь у конкурсі надішліть електронну заявку українською (http://goo.gl/GAOHuo) та англійською (http://goo.gl/8ad2eg). Заявка та усі супроводжуючі документи приймаються лише в електронному варіанті. Надсилайте пакет документів на адресу: KyivMDF@state.gov

Якщо Ви не отримаєте підтвердження електронною поштою про одержання Вашої заявки, просимо звертатися за телефоном: (044) 521-5044.

Тривалість: 1-12 місяців Британська Рада шукає FM-радіостанцію для програми The Selector

The Selector – це щотижнева радіопрограма, що пропонує компіляцію нової популярної британської музики, ексклюзивні інтерв'ю з виконавцями, живі сесії, студійні записи та авторські мікси. Програма продюсується командою британської незалежної агенції Folded Wing (Лондон).

У 2005 році шоу було визнано кращою щотижневою радіопрограмою Великої Британії та відзначене престижною золотою нагородою Sony Radio Academy Awards. В Україні The Selector виходив з 2011 по 2016 в ефірі «ProstoРадіо» (Київ, Дніпропетровськ, Житомир), а з 2015 в онлайн форматі на радіо «Аристократи».

Радіостанція/ї, що зацікавиться розміщенням The Selector у своєму ефірі, має можливість:

- використовувати увесь контент або компілювати своє власне шоу, використовуючи окремі блоки;

- транслювати програму без змін англійською або створювати власне шоу українською.

Для виявлення вашого інтересу та обговорення умов контракту, будь ласка надішліть свою заявку на скриньку arts@britishcouncil.org.ua. Заявка довільної форми повинна містити коротку інформацію про радіокомпанію, охоплення аудиторії, та короткий опис формату виходу The Selector на вашій станції. Заявки приймаються до 13 березня 2017.

За більш детальною інформацією звертайтеся до керівника мистецьких програм Британської Ради в Україні Анни Бубнової за телефоном 044 490 56 05. Новий Конкурс відео на тему енергозбереження від Представництва ЄС в Україні

Представництво ЄС оголошує прийом відеоробіт для конкурсу в рамках щорічного проекту «ЄС: вибір молодого покоління України». Найкращі відео ролики будуть відзначені спеціальними призами та дипломами від Представництва ЄС в Україні, а кожен учасник отримає сувенір.

Цього року Представництво пропонує зосередитись на темі енергозбереження і його важливості як у побуті українці, так і для благополуччя усієї країни. Роботи приймаються у двох категоріях: професіоналів (ті, що мають освіту та професійний досвід у сфері виробництва відео) та аматорів.

Вимоги до відео:

• Тривати менше 3-х хвилин;

• Бути оригінальним та не використовувати чужу інтелектуальну власність;

• Відповідати тематиці енергозбереження та/або європейської інтеграції України

Прийом робіт триватиме до 23 травня. З 23 травня по 5 червня 2017 року переможці конкурсу будуть обрані членами журі, серед яких радник з питань преси та інформації Представництва ЄС, Вікторія Давидова, гендиректор «Артхаус Трафік», Денис Іванов, екс-головний продюсер «Нового каналу», Оксана Панасівська та засновник PIN-production, Юрій Панін.

У червні переможці будуть оголошені на сайті проекту www.euroquiz.org.ua.

Детальну інформацію можна знайти на сторінці конкурсу http://euroquiz.org.ua/video-contest.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Степан Барна у ...

КОМЕНТАРІ