Дошкільна освіта залишається одним із найголовніших пріоритетів розвитку освітньої галузі Вінниччини (+фото)

Дошкільна освіта залишається одним із найголовніших пріоритетів розвитку освітньої галузі Вінниччини (+фото)

07.02.17 12:51 0 610
«Наша мета – забезпечення доступності дошкільної освіти для всіх, хто цього потребує»,- зазначила перший заступник директора Департаменту освіти і науки обласної державної адміністрації Олена Чорна.

Під час щопонеділкової наради в ОДА посадовець повідомила, що за 2016 рік в області відновили роботу 16 ДНЗ, відкрито додатково 22 групи у діючих закладах, створено 957 нових місць. Охоплення дошкільними закладами дітей віком від 3 до 6 років становить 83,2%, а різними формами дошкільної освіти – 95,1%.

«Усього в 799 ДНЗ виховується 56,2 тис. дітей. За кількістю дошкільних закладів Вінниччина посідає 4 – е місце в країні (після Дніпропетровської, Одеської, Львівської областей). По кількості закладів це на 13 більше, ніж в кінці 2015 року. На 100 місцях у нас виховується 112 дітей, по Україні цей показник становить 114», - поінформувала Олена Чорна.

За її словами, майже 61 % ДНЗ працюють за пріоритетними напрямами освітньої діяльності. Не залишається поза увагою і питання матеріально-технічного забезпечення закладів.

Так, протягом літнього періоду 2016 року проведено капітальні ремонти у 208 ДНЗ та поточні ремонти у 704 ДНЗ;

Також:

- побудовано спортивні майданчики у 9 ДНЗ;

- реконструйовано спортивні майданчики у 22 ДНЗ;

- закуплено: дитячі меблі у 197 ДНЗ; м'який інвентар у 143 ДНЗ; спортивне обладнання у 76 ДНЗ; технологічне та холодильне обладнання на харчоблоки у 100 ДНЗ.

Традиційними стало святкування Всеукраїнського Дня дошкілля, коли грамотами та грошовими преміями відзначаються найкращі працівники, проводиться обласний конкурс «Колискова пісня», науково-методичні заходи Вінницької академії неперервної освіти.







Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Тернопільщині ...
Наступна новина: В Луцьку надійшла телеграма ...

КОМЕНТАРІ