На Вінничині Андрій Гижко взяв участь у першому випуску Школи публічної політики та адміністрування (+фото)

На Вінничині Андрій Гижко взяв участь у першому випуску Школи публічної політики та адміністрування (+фото)

07.02.17 09:03 0 541
В суботу, 4 лютого в коворкінг-центрі Донецького Національного університету ім.В.Стуса відбулося урочисте вручення сертифікатів слухачам І-ої Всеукраїнської Школи публічної політики та адміністрування.

Перші випускники Школи — це 15 людей різного віку та фаху, яких об'єднує бажання змінювати на краще місцеву владу, самоврядування та взагалі вдосконалювати життя сучасної громади. Їх було відібрано серед 89 претендентів, що надали мотиваційні листи ще в жовтні 2016 року, коли розпочиналася ця амбітна спільна новація двох вишів — ДонНУ імені Василя Стуса та Ужгородського національного університету. Школу було реалізовано як частину напряму «Інноваційні форми внутрішньої академічної мобільності» проекту «Європейський розвиток ДонНУ у Вінниці — 2016» за підтримки Міжнародного фонду «Відродження» та сприяння ГО «Інститут соціальних досліджень та політичного аналізу».

Як зазначив у своїй промові ректор ДонНУ імені Василя Стуса Роман Гринюк, задля реалізації інноваційних проектів потрібно дві складових — політична воля та команда. «Команда — це не тільки колектив, це й партнери, і донори, завдяки яким ми маємо результат! Співпраця з МФ „Відродження“ успішно здійснюється другий рік поспіль — завдяки цьому нам вдалося не втратити потенціал, відкрити десятки програм внутрішньої академічної мобільності, коворкінг-центр, відновити матеріальну базу Університету. Це надійне та довгострокове співробітництво доводить, що наші ініціативи корисні як суспільству, так і освітньому кластеру Вінниці», — наголосив очільник ВУЗу.

Виступаючи перед присутніми перший заступник голови Вінницької обласної державної адміністрації Андрій Гижко відмітив, що Донецький національний університет ім..Стуса переїхавши до Вінниці задав нового темпу в розвитку освітянської галузі області. «Я вдячний за інноваційні та креативні ідеї викладачів ДонНУ і впевнений, що такі проекти, як Школа публічної політики та адміністрування – це гарний старт для подальшої реалізації спільних успішних проектів влади та освітянської еліти».

Враховуючи, що в Україні здійснюється ряд реформ, суспільство стоїть на шляху прогресу і вимагає позитивних змін, присутні зійшлися на думці, що ця програма стала платформою для підготовки, так званих «агентів змін». І як люблять говорити в ДонНУ – все лише починається! А починається набір в створену спільно з Вінницькою міською радою - Школу молодого посадовця, яка вже весною має відкрити двері для своїх слухачів.





















































































Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Триває підготовка до ...
Наступна новина: На Житомирщині розпочалася ...

КОМЕНТАРІ