Учасників бойових дій на території інших держав вшанують на Тернопільщині

Учасників бойових дій на території інших держав вшанують на Тернопільщині

07.02.17 08:04 0 485
День вшанування учасників бойових дій на території інших держав і 28-у річницю виведення військ з Афганістану відзначать на Тернопільщині 15 лютого. Цього дня о 12 год відбудеться мітинг - реквієм та покладання квітів до пам'ятного знака в парку Національного відродження у Тернополі. Такі ж заходи проведуть в усіх районах області, де споруджені пам'ятники полеглим учасникам бойових дій в Афганістані.

Про це повідомили під час засідання оргкомітету, яке провів заступник голови обласної державної адміністрації Юрій Юрик 6 лютого.

Також заплановано провести зустріч голови облдержадміністрації, голів райдержадміністрацій з активом обласної та районних організацій Української Спілки ветеранів Афганістану та учасників бойових дій на території інших держав. У навчальних закладах та військових частинах області - тематичні виховні години, лекції з історії про учасників бойових дій на території інших держав та афганської війни.Також у планах - відвідування молоддю постійно-діючої експозиції „Війна в Афганістані” у Тернопільському обласному краєзнавчому музеї, кімнати-музею про історію Афганської війни в Тернопільському технічному ліцеї та музею Героя Радянського Союзу Я.П. Горошка в селі Борщівка.

Крім того, голова обласної державної адміністрації Степан Барна доручив профільним департаментам ОДА створити умови для поліпшення соціально-побутового та медичного обслуговування інвалідів і учасників бойових дій, приділити особливу увагу тим, хто перебуває у госпіталях та лікарнях, будинках-інтернатах та стаціонарних відділеннях територіальних центрів, організувати їх відвідування;

провести обстеження матеріально-побутових умов проживання та надати адресну матеріальну допомогу ветеранам війни в Республіці Афганістан, інших локальних конфліктах та сім'ям загиблих воїнів.

Також доручено забезпечити упорядкування меморіалів, пам'ятників, місць поховань загиблих та померлих воїнів-інтернаціоналістів.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У школах та дитсадках ...
Наступна новина: Посольство Литовської ...

КОМЕНТАРІ