Коли може знадобитися евакуатор?

Коли може знадобитися евакуатор?

07.02.17 14:08 0 1186

Дуже часто у водіїв з невеликим досвідом існує помилкова думка про те, що евакуатор необхідний тільки в тому випадку, коли машину потрібно відігнати на штрафмайданчик. Але потрібно пам'ятати про те, що насправді допомогу евакуатора може знадобитися і в деяких інших нестандартних ситуаціях про які нам розповість співробітник Харківської компанії "Автохаус": auto-haus.com.ua. Отже евакуатор може бути потрібним:

  • під час поломки авто, коли машина не може пересуватися самостійно;
  • для перевезення автомобіля, який ще не отримав документи, не будучи зареєстрованим;
  • в тому випадку, коли шофер перебуває в нетверезому стані і не може самостійно перегнати авто до потрібного місця, наприклад, до гаража.

Але найчастіше евакуатор потрібен у разі ДТП. Аварії є найбільш популярною причиною виклику цього транспортного засобу. Для виклику помічника на дорогу, необхідно звернутися в спеціальну службу. Тут диспетчер зробить оцінку події, встановить розряд, а також відзначить додаткові моменти, які потрібно буде вирішити під час проведення процедури доставки або відгону автомобіля. Погодьтеся, що для вирішення цього завдання може знадобитися додаткове обладнання та освітлення. Під час розмови з диспетчером потрібно вказати марку автомобіля і його габарити це дозволить визначити тип транспортного засобу, який допоможе при евакуації. Диспетчер обов'язково повинен сказати хоча б приблизні терміни очікування.

Евакуатор. Як він діє?

Водієві буде важливо знати, що служба евакуації працює цілодобово, при цьому сума за виклик в темний час доби найчастіше ідентична будь-якому іншому часу, тому не варто економити, а краще якомога швидше вирішувати проблему.

Після прибуття допомоги зазвичай проходить процедура перевірки документів, адже водій повинен довести причетність до автомобіля, який буде привезений на нове місце.

Для евакуації машину вантажать на платформу, але іноді тут може допомогти і лебідка або навіть кран-маніпулятор. Тут багато що залежить від моделі автомобіля і його габаритів, поточної ваги, стану полотна і багатьох інших складових.

Замовити евакуатор можна, звернувшись в службу, що працює у вашому районі, це забезпечить максимально швидке реагування на проблему. Знайти подібну службу нескладно, але для того щоб застрахуватися від несподіванок краще мати під рукою номер телефону служби, яка надає подібні послуги. Водій повинен бути готовий до будь-якого збігу обставин, особливо, якщо він володіє сучасним авто з автоматичною коробкою перемикання передач. АКПП не передбачає буксирування машини за допомогою ременя або троса. Тут можлива лише жорстка зчіпка або ж евакуатор.

Після того як ТЗ буде встановлено, його кріплять за допомогою спеціальних ременів і починають процес евакуації. Бажано завчасно надати адресу кінцевого пункту, це прискорить весь процес. Потрібно запам'ятати, що водій перевезеного ТС повинен перебувати в кабіні евакуатора, ні в якому разі не можна сідати в своєму авто під час його перевезення.




Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)
Попередня новина: В Луцьку “Наполеглива ...
Наступна новина: За клопотанням Луцької ...

КОМЕНТАРІ