На лаві підсудних – керівник підприємства,який протиправно заволодів коштами місцевого бюджету

На лаві підсудних – керівник підприємства,який протиправно заволодів коштами місцевого бюджету

09.02.17 12:28 0 606
Прокуратура Рівненської області скерувала до суду обвинувальний акт стосовно голови одного із товариств з обмеженою відповідальністю, який вчинив кримінальні правопорушення, передбачені ч. 1 ст. 366 (підроблення службових документів) та ч. 2 ст. 191 КК України (привласнення майна шляхом зловживання службовим становищем).

Досудове розслідування здійснювалося слідчим управлінням Головного управління Національної поліції в Рівненській області за процесуального керівництва працівників прокуратури області.

Встановлено, що посадовець підрядної фірми під час виконання робіт щодо реконструкції одного із кладовищ міста Рівного протиправно заволодів коштами місцевого бюджету територіальної громади. А саме, підробивши офіційні документи із завищеними показниками щодо об'ємів та вартості використаних робіт, чоловік подав їх для затвердження замовнику – Управлінню житлово-комунального господарства виконавчого комітету Рівненської міської ради, в результаті чого незаконно заволодів коштами місцевого бюджету на суму 66 тис грн.

У ході досудового розслідування кримінального провадження завдані злочином збитки на вказану суму відшкодовані повністю.

Міра покарання, яка загрожує посадовцю, - до 5 років обмеження волі або позбавлення волі на той самий строк, з позбавленням права обіймати певні посади або займатись певною діяльністю на строк до 3 років.

Прес-служба прокуратури Рівненської області Tweet
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Волинські прокурори ...
Наступна новина: Житомирщина: отримав ...

КОМЕНТАРІ