Чернівчан закликають долучитися до дослідження мобільності за допомогою додатку modalyzer

Чернівчан закликають долучитися до дослідження мобільності за допомогою додатку modalyzer

09.02.17 13:43 0 542
Дослідження мобільності жителів міст розпочалось у Чернівцях, Житомирі, Полтаві та Вінниці в рамках проекту «Інтегрований розвиток міст в Україні», що реалізовується «Німецьким товариством міжнародного співробітництва (GIZ) ГмбХ». Дослідження мобільності є одним із основних компонентів для планування майбутнього розвитку Чернівців.

Отримані результати аналізу увійдуть у масштабне дослідження мобільності та транспортної системи Чернівців, стануть орієнтиром для розробки Інтегрованої концепції розвитку міста.

«Суть інтегрованої концепції розвитку міста полягає у тому, щоби городяни сформували уявлення, як Чернівці розвиватимуться протягом наступних десятиліть, – каже Чернівецький міський голова Олексій Каспрук. – Однією з частин цього проекту, який фінансується урядами Німеччини і Швейцарії, є питання мобільності у місті. І тут йдеться не тільки про громадський транспорт. Чернівчани рухаються різними видами громадського і приватного транспорту, пішки, на велосипедах. Щоби планувати дорожню інфраструктуру, розв'язки, маршрути, ми маємо дослідити, як і куди рухаються чернівчани. Для цього розроблений проект, у якому зможуть взяти участь волонтери. Достатньо встановити на своєму телефоні відповідний додаток, і в результаті ми отримаємо реальну картину переміщень чернівчан у місті».

Як розповіли координатор дослідження мобільності мешканців Чернівців Тарас Прокоп та асистент проекту “Інтегрований розвиток міст в Україні” Іван Костяк, результати дослідження дадуть змогу краще зрозуміти, як в Чернівцях організована мобільність: де і в який період дня вулиці міста перенавантажені транспортом, яка швидкість та тривалість руху громадського транспорту, які шляхи обирають велосипедисти та пішоходи. До участі у дослідженні запрошують усіх чернів чан, які прагнуть покращити систему мобільності нашого міста.

Для отримання об'єктивних даних щодо пересувань у зимовий та літній час, дослідження буде проводиться з 1 лютого до 30 червня 2017 року у два етапи: перший триватиме з 1 лютого до 15 квітня, другий – з 16 квітня до 30 червня.

На кожному етапі користувачі мобільного додатку modalyzer мають відстежувати свої пересування за допомогою GPS впродовж 10 днів, бажано послідовних.

Додаток modalyser автоматично визначає спосіб пересування користувача (автомобілем, велосипедом, пішки, тролейбусом, маршруткою) та в кінці дня отримує дані для самостійного підтвердження. Всі дані відображатимуться на інтерактивній карті. Якщо автоматично визначений спосіб руху неправильний, користувач має змогу самостійно редагувати дані.

Уся персональна інформація щодо пересувань користувача строго конфіденційна та захищена. Доступ до даних користувачів мають тільки декілька співробітників InnoZ.

Що необхідно зробити,щоб стати учасником дослідження мобільності?

• Завантажити безкоштовний додаток modalyzer, розроблений Німецьким центром інновацій у сфері мобільності та соціальних змін InnoZ (Берлін), що доступний у AppStore та GooglePlay.

• Ознайомитись з інструкцією користувача можна на сайті www.modalyzer.com/uk

• Зареєструватись на сайті проекту Чернівців: https://www.modalyzer.com/uk/projects/29

Про це повідомили у Чернівецькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ