Аеропорт “Чернівці” отримав право на прийом літаків з низько розташованими двигунами

Аеропорт “Чернівці” отримав право на прийом літаків з низько розташованими двигунами

09.02.17 12:10 0 535
Завдяки проведеному ремонту злітно-посадкової смуги та після проходження всіх офіційних процедур, з аеропорту “Чернівці” знято обмеження на прийом/випуск літаків з низько розташованими двигунами.

1.02.2017 р. головою Державіаслужби підписано новий додаток до сертифікату аеродрому, в якому встановлюється його придатність, за узгодженням з авіакомпаніями, приймати повітряні судна коду 4С.

Адміністрацією КП “Міжнародний аеропорт «Чернівці» вже надіслані відповідні листи та повідомлення до авіакомпаній, які отримали дозволи на виконання рейсів з МА «Чернівці». Найближчим часом будуть продовжені перемовини про можливість вже цю весняно-літню навігацію розпочати на літаках типу А 319, Embraer 190, 195, Boeing 737 певних модифікацій, та інших типів літаків з відповідними характеристиками.

“Враховуючи те, що був проведений лише капітальний ремонт злітно-посадкової смуги, основною метою якого було відновлення пошкоджених ділянок, певні обмеження пов'язані з несучою спроможністю поверхні аеродромних покриттів, все ж будуть мати місце, – зазначив директор КП МА «Чернівці» Борис Морський. – На майбутнє їх можна усунути тільки проведенням необхідної повної реконструкції аеродромного комплексу. Саме це дозволить приймати літаки нового покоління, в тому числі, ті що використовуються компаніями лоу-костерами. Наразі, рухаючись крок за кроком, колектив та керівництво робить усе можливе для максимальної безпечної експлуатації потужностей аеродромного комплексу у його нинішньому стані. На нашими головними пріоритетами залишаються підтримка та розвиток аеропорту для міста та всього регіону, яка має здійснюватися лише з урахуванням безпеки пасажирів. Висловлюємо вдячність всім, хто допомагає і з розумінням ставиться до існуючих проблем на цьому шляху.”

Про це повідомили у Чернівецькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ