Чернівці: Фасад на вулиці Героїв Майдану,24 повинні упорядкувати з використанням матеріалів,що відповідають автентиці історичного середовища

Чернівці: Фасад на вулиці Героїв Майдану,24 повинні упорядкувати з використанням матеріалів,що відповідають автентиці історичного середовища

09.02.17 16:29 0 504
У Ратуші під головуванням заступника міського голови Володимира Середюка відбулася нарада щодо виконання робіт з реконструкції квартири №1 та підвальних приміщень під магазин промислових товарів на вул. Героїв Майдану, 24 з розширенням існуючого входу.

Питання реконструкції було розглянуто 16 червня 2016 року на засіданні громадської консультативної ради з питань охорони культурної спадщини на території м. Чернівці. Архітектором Підвербною Л. О. запропоновано розширити існуючий вхід до приміщення в комплексі з виконанням ремонтно-реставраційних робіт фасаду будинку, відновлення кованих воріт та облаштування арочного входу ідентичного до існуючої вхідної арки в об'ємі стіни. За результатами обговорення вирішено підтримати зазначену пропозицію.

Однак розпочаті роботи з розширенням входу не відповідають пропозиціям, які виносились на засідання громадської консультативної ради та узгодженні з відділом охорони культурної спадщини міської ради. Наразі уся дозвільна документація отримана. Уже влаштовано металево-пластикову конструкцію вхідного тамбура впритул до фасаду. По завершенні внутрішніх робіт буде продовжено реконструкцію фасаду.

На думку головного архітектора міста Наталії Хілько металево-пластикову конструкцію слід демонтувати, а облаштування входу привести у відповідність до рекомендацій громадської консультативної ради та відділу охорони культурної спадщини в частині комплексного упорядкування фасаду з використанням будівельних матеріалів, що відповідають автентиці історичного середовища. Тож власник та автори проекту реконструкції мають доопрацювати проект за результатами обговорення. Про виконання зауважень та пропозицій вони поінформують громадськість та засоби масової інформації 10 лютого о 14.00 у сесійній залі міської ради.

Про це повідомили у Чернівецькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Тернопіллі учасники ...
Наступна новина: На Вінниччині відновлено ...

КОМЕНТАРІ