До трьох років позбавлення волі загрожує чоловіку,котрий через соцмережі закликав до захоплення державної влади    Процесуальним прокурором повідомлено підозру у вчиненні громадянином Б. публічних закликів до захоплення державної влади,тобто злочину,перед

До трьох років позбавлення волі загрожує чоловіку,котрий через соцмережі закликав до захоплення державної влади Процесуальним прокурором повідомлено підозру у вчиненні громадянином Б. публічних закликів до захоплення державної влади,тобто злочину,перед

09.02.17 11:31 0 560
Процесуальним прокурором повідомлено підозру у вчиненні громадянином Б. публічних закликів до захоплення державної влади, тобто злочину, передбаченого ч. 2 ст.109 КК України, що розслідується слідчим відділом УСБУ в Закарпатській області.

Йдеться про коментарі громадянина Б., виявлені співробітниками УСБУ в Закарпатській області у соціальній мережі «Facebook». Останній поширював заклики про необхідність блокування та пікетування адміністративної будівлі Закарпатської обласної державної адміністрації, а також розміщував у окремих групах соцмережі такі публічні заклики про необхідність збройного блокування та пікетування адміністративної будівлі Закарпатської ОДА.

Згідно висновку лінгвістичного дослідження, у матеріалах, опублікованих 31.01.2017 користувачем «Facebook» під ніком «Ю…Б…- J. H», які надані на дослідження, простежується чітка позиція автора у тому, що тільки масове застосування зброї є запорукою наведення порядку. Сприйняття змісту аналізованого тексту як такого, що містить заклики до агресивних дій із застосуванням зброї з метою позбавлення службових осіб, державних діячів можливості виконувати свої повноваження, що є одним із способів насильницького захоплення державної влади, є одним із можливих варіантів суб’єктивного сприйняття вказаного тексту реципієнтом.

Це є злочин проти основ національної безпеки України і санкція статті передбачає покарання у вигляді обмеження волі на строк до трьох років або позбавленням волі на той самий строк з конфіскацією майна або без такої.

Прес-служба прокуратури Закарпатської області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ