Молитва за мир в Україні — основна мета перебування на Тернопільщині ікони Нерукотворного Спаса

Молитва за мир в Україні — основна мета перебування на Тернопільщині ікони Нерукотворного Спаса

09.02.17 11:48 0 471
На Тернопільщині перебуватиме унікальна реліквія світового значення — оригінал Нерукотворного образу Ісуса Христа з Едесси, який постійно зберігається в особистій захристії Святішого Отця Франциска, Папи Римського.

Впродовж 12-15 лютого святиня буде виставлена для привселюдного вшанування у соборі Матері Божої Зарваницької, що у Марійському духовному центрі. А згодом 16-22 лютого в Архикатедральному соборі Непорочного зачаття Пресвятої Богородиці у Тернополі.

У зв'язку з даною подією в області очікується велика кількість паломників, у тому числі й з інших областей. Відтак організаційні питання стосовно забезпечення правопорядку, охорони, медичного забезпечення та інших потреб для зручності паломників обговорили під час засідання організаційного комітету, який очолив голова Тернопільської обласної державної адміністрації Степан Барна. Насамперед керівник області доручив організувати пункти обігріву, а також впорядкувати дороги.

«Тернопільсько-Зборівська архиєпархія УГКЦ привозить святиню, аби скріпити людський дух та спонукати українців до посиленої молитви за припинення війни та мир у нашій державі. Святиня має здатність внутрішньо мобілізувати людей, пробудити силу духу. В обох храмах доступ до ікони буде цілодобовим», — наголошує Архиєпископ і Митрополит Тернопільсько-Зборівський УГКЦ Василій Семенюк.

Довідково

Нерукотворний образ Ісуса Христа – це особлива ікона Спасителя, нелюдською рукою. Науковці вважають його як одне із найдавніших зображень лику Христа, які дійшли до наших днів. Даний образ — особлива реліквія для християн. У Церкві він відомий також як Спас Нерукотворний, Святий Лик, Зображення з Едесси або Мандиліон, що у перекладі означає «обрус».

Історія Нерукотворного образу оповита багатьма переказами. Відомо кілька версій походження цієї святині, з яких найпоширеніші дві. Одна з них говорить про праведну жінку Вероніку, яка обтерла обличчя Христа під час хресної дороги. Інша вказує на історію зцілення едеського царя Авгаря ликом Спасителя, зображеного в чудесний спосіб на полотні, яким Христос обтер своє обличчя.

Починаючи з 1870 року, це третій раз, коли Нерукотворний Спас дають для Богопочитання у храмі і другий раз, коли Ватикан дозволив прикладатися (цілувати) реліквію.

На початку 2015 року за благословлення Святішого отця Франциска свята реліквія вперше з'явилася в Україні. Сотні тисяч вірян з усієї України мали унікальну можливість приступити до образу Нерукотворного Спаса у Соборі Святого Юра у Львові.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Чернігів,ранок після ...

КОМЕНТАРІ