У Тернопільському районі відкрили нову поліцейську станцію та фельдшерсько-акушерський пункт

У Тернопільському районі відкрили нову поліцейську станцію та фельдшерсько-акушерський пункт

09.02.17 14:39 0 481
Поліцейську станцію, приймальню старости територіальної громади та фельдшерсько-акушерський пункт 8 лютого урочисто відкрили у селі Товстолуг Тернопільського району. Відтепер жителі вказаного населеного пункту, а також мешканці навколишніх сіл матимуть вільний доступ до отримання якісних послуг в основних сферах життєдіяльності.

На повідомлення про можливі правопорушення оперативно реагуватимуть двоє працівників поліції, адміністративні послуги надаватимуть староста й діловод, кваліфіковану медичну допомогу — сімейний лікар та медсестра. Реалізація даного проекту стала можливою завдяки тісній співпраці громади, представників органів влади, місцевого самоврядування, поліції та фахівців у сфері охорони здоров'я.

«Реконструкція даного приміщення, в якому зараз розташовуються поліцейська станція, приймальня старости та ФАП, розпочалася торік у липні. Була розроблена проектно-кошторисна документація. У Міністерстві регіонального розвитку погодили ці висновки, відтак на капітальну реконструкцію будівлі за рахунок коштів субвенції з держбюджету було виділено 1 млн. 200 тис. гривень», - зазначає Олег Кохман, голова Великогаївської об'єднаної територіальної громади, до складу якої входить село Товстолуг.

Головна ідея децентралізації — це максимальне наближення до людей медичних, адміністративних послуг, а також послуг безпеки, підкреслює голова Тернопільської обласної державної адміністрації Степан Барна. У той же час очільник області відзначив: торік в області відкрили 16 поліцейських станцій та 5 місцевих пожежних частин.

«Створення подібних центрів на прикладі Великогаївської громади - яскравий приклад того, як можна зробити успішним адміністрування у селі та громаді. Минулого року Тернопільська область отримала понад 141,5 млн грн субвенцій для територіальних громад, з яких 1 млн 200 тис були вкладені у даний об'єкт. ми бачимо реальний результат, який є показником успішних та позитивних змін», — підсумував очільник області.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Тернополі комунальні ...
Наступна новина: Житомирщина: процес ...

КОМЕНТАРІ