Вінниччина перейматиме «Досвід країн Вишеградської четвірки у сфері децентралізації» (+фото)

Вінниччина перейматиме «Досвід країн Вишеградської четвірки у сфері децентралізації» (+фото)

09.02.17 11:32 0 501
7 лютого, в прес-центрі Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації відбулася прес-конференція чергового творчого проекту громадської організації «Асоціація євроклубів Вінниччини» навчально-виховного спрямування – «Досвід країн Вишеградської четвірки у сфері децентралізації».

Проект реалізовується за підтримки обласної державної адміністрації та частково фінансується коштами обласного бюджету.

Метою проекту є покращення обізнаності представників місцевих громад (учнів, учителів, громадських активістів) Вінницької області з тематики досвіду країн Вишеградської четвірки у сфері децентралізації.

«Наше завдання полягає у тому, щоб на професійному рівні, але в доступній формі донести до суспільства механізми децентралізації та її позитивні аспекти для подальшого впровадження в Україні», – зазначила голова громадської організації «Асоціація євроклубів Вінниччини» Єлизавета Савчук.

Планується проведення 40 інформаційних зустрічей з учнями загальноосвітніх навчальних закладах області протягом 2017 року. Також буде розповсюджено близько 2000 примірників навчально-методичної літератури з тематики децентралізації.

«Мета досить не проста: вивчити досвід країн Вишеградської четвірки у сфері децентралізації, позитивні сторони реформи та уникнути помилок. Але для того, щоб це зробити, насамперед потрібно дати розуміння того, що таке громада, як її сформувати, що справа добробуту громади – це справа кожного з нас і так далі», – розповідає експерт проекту, кандидат історичних наук, доцент кафедри всесвітньої історії Вінницького державного педагогічного університету ім. М. Коцюбинського Олександр Неприцький.

За словами регіонального представника Всеукраїнського громадського об'єднання «INSTITUTE RESPUBLICA» Христини Коваленко, такий проект дозволить підвищити впевненість молодих людей у тому, що в їхніх руках знаходяться всі можливості для того, щоб змінити своє життя на краще через проведення позитивних змін у державі та суспільстві.

«Реалізація таких програм дозволяє у повній мірі досягти поставлених завдань Регіональної програми сприяння розвитку інформаційного простору та громадянського суспільства у Вінницькій області на 2016-2018 роки», – відзначив заступник директора Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації Володимир Лазаренко.

Нагадаємо, що «Асоціація євроклубів Вінниччини» стала однією з 14 переможців конкурсу з визначення програм, розроблених інститутами громадянського суспільства, для виконання яких надається фінансова підтримка у 2017 році за рахунок коштів обласного бюджету, який щороку традиційно проводиться Департаментом інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації.

Без сумніву, що реалізація проекту підвищить рівень обізнаності її учасників щодо досвіду країн Вишеградської четвірки у сфері децентралізації, а також посилить свідоме ставлення громадян до процесу проведення реформи місцевого самоврядування в Україні.



















Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Павлоградці висловлюють ...
Наступна новина: Напрямки роботи з молоддю ...

КОМЕНТАРІ