Вінничина: в області здійснено ряд першочергових заходів з недопущення розповсюдження африканської чуми свиней (+фото)

Вінничина: в області здійснено ряд першочергових заходів з недопущення розповсюдження африканської чуми свиней (+фото)

09.02.17 11:03 0 506
7 лютого, відбулося засідання обласної комісії з питань ТЕБ та НС щодо недопущення розповсюдження на території Вінницької області африканської чуми свиней. За словами головуючого на засіданні заступника голови облдержадміністрації Василя Броварника, карантинною зоною наразі охоплено три населених пункти одного району.

Доповідаючи на засіданні комісії керівник Головного управління ветеринарної медицини у Вінницькій області Григорій Сидорук відзначив, що на даний час створено та діють 7 стаціонарних постів і 4 пересувних, які забезпечують дотримання карантинної зони в Мурованокуриловецькому районі.

«Майже всі транспортні засоби зупиняються і перевіряються на недопущення ввезення або вивезення з району свиней», - відмітив Григорій Сидорук. Нажаль, за його словами, є недобросовісні закупівельники, які лякають людей тим, що у них заберуть свиней та пропонують закупити їх за заниженими цінами. «Працівники служби обійшли в зоні карантину майже 3 тисячі дворів. У багатьох дворах свиней вирізали, але не відомо чи для себе, чи для продажу», - доповів Григорій Сидорук. Також він ще раз наголосив, що африканська чума не передається людям, чи іншій худобі, але несе великі збитки свинарству.

По завершенню засідання комісії Василь Броварник дав доручення підготувати та забезпечити оперативне виконання рішення, в якому передбачити першочергові заходи з недопущення розповсюдження африканської чуми в області, а також недопущення її завезення з інших областей.













Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Закарпатській області ...
Наступна новина: Волинянина покарали за ...

КОМЕНТАРІ