Розпочато заняття у Стартап Школі «Sikorsky Challenge» міста Вінниці (+фото)

Розпочато заняття у Стартап Школі «Sikorsky Challenge» міста Вінниці (+фото)

09.02.17 13:47 0 555
6 лютого 2017 року розпочалась робота Стартап Школи «Sikorsky Challenge» міста Вінниці на базі Вінницького національного технічного університету. Перший етап навчання відбувається за унікальною програмою «Вступ до інноваційного підприємництва».

Мета Школи – сприяти реалізації, впровадженню інноваційних, перспективних бізнес-ідей технічного спрямування в будь-якій галузі економіки та навчити слухачів започатковувати власну справу. Стартап Школа відбувається за підтримки Вінницької обласної державної адміністрації, Вінницької міської ради, компаній-партнерів Exadel, Epam, Delphi, Спільна справа, Конекс, ВТН, Astound Commerce, IncoreSoft. Цього року слухачами вінницької Стартап Школи стали 75 чоловік, які пройшли попередній конкурсний відбір.

Провідним викладачем Школи є міжнародний фахівець в галузі ведення ІТ-бізнесу Ігор Пеер – засновник і генеральний директор Open Innovation Incubator «Be Next IT», який проводить навчання за напрацьованою методикою, успішно апробованою в Національному технічному університеті України «Київський політехнічний інститут ім. Ігоря Сікорського», а також у Ізраїлі та Азербайджані.

У відкритті Школи взяли участь заступник міського голови м. Вінниця Владислав Скальський, керівник сектору вищої освіти департаменту освіти і науки Вінницької обласної державної адміністрації Андрій Клапоущак, ректор ВНТУ професор Володимир Грабко, керівник Стартап Школи Костянтин Коваль.

Владислав Скальський, звертаючись до присутніх зазначив, що Вінницький національний технічний університет, в умовах інтенсивного розвитку інформаційного суспільства, пропонує нові технології підготовки фахівців, готових для розвитку стартап-проектів. Він зазначив, що подібні проекти запобігають відтоку розумних людей за кордон, запевнив, що адміністрація міста всіляко сприятиме впровадженню перспективних стартапів, побажав слухачам Школи цікавих ідей, успіхів, наполегливості та віри в себе.

У свою чергу, керівник сектору вищої освіти департаменту освіти і науки Вінницької обласної державної адміністрації Андрій Клапоущак відмітив «Нині ВНТУ запускає проект світового рівня. Фахівців, які будуть сформовані в умовах Стартап Школи, Україна нині дуже потребує, адже вони готові до сучасних викликів, до швидкої адаптації у змінних економічних умовах та перебувають в авангарді науково-технічного прогресу. Якісні стартап-проекти уть можливість долучати міжнародні інвестиції та створювати нові робочі місця, а отже, сприятимуть розвитку нашої держави».

Ректор ВНТУ професор Володимир Грабко розповів про важливість інноваційної складової в сучасній освіті, про створення екосистема Стартап Школи «Sikorsky Challenge» в університеті, що надає змогу студентам здобувати цінний досвід у розробці та впровадженні власних ідей, сприятиме підвищенню рівня освіти за всіма спеціальностями у Вінницькому національному технічному університеті.

Керівник Стартап Школи Костянтин Коваль відзначив: «Стартап Школа надає можливість для перетворення інновацій у стартап-проекти, які швидко та ефективно можуть бути впроваджені у виробництво. Тісна співпраця креативної молоді, досвідчених фахівців та бізнес-інвесторів створює унікальне середовище, в якому народжуються і розвиваються передові проекти. А застосування результатів наукових новацій та дозволять отримувати якісно нові результати, саме тому вдається реалізація стартап-проектів з значною доданою вартістю».

В ході вступного заняття Ігор Пеер презентував екосистему Стартап Школи «Sikorsky Challenge», розповів про базові принципи та особливості стартап-бізнесу; визначив основні відмінності стартапа від звичайного бізнесу. Було детально розглянуто і обговорено практику запуску стартап-проекта «Sliiider».

Заняття у Стартап Школі триватимуть до 16 червня 2017 р. та закінчиться відбором кращих стартап-проектів цього року, які одержать часткове фінансування для їх реалізації.





















Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Чернівчан закликають ...
Наступна новина: Мешканця Миколаєва на ...

КОМЕНТАРІ