На Вінничині Андрій Гижко провів розмову з переможцем конкурсу на кращий інвестиційний проект у сфері відновлювальних джерел енергії - Принцом Саудівської Аравії (+фото)

На Вінничині Андрій Гижко провів розмову з переможцем конкурсу на кращий інвестиційний проект у сфері відновлювальних джерел енергії - Принцом Саудівської Аравії (+фото)

09.02.17 17:00 0 517
8 лютого 2017 року перший заступник голови облдержадміністрації Андрій Гижко провів скайп- розмову з переможцем обласного конкурсу на кращий інвестиційний проект у сфері відновлювальних джерел енергії з його високістю Принцом Абдулла Бін Фахд Бін Ялаві Аль Сауд.

Під час спілкування Андрій Гижко зазначив: «Для Вінниччини це перший проект, який реалізовуватимуть інвестори з Саудівської Аравії. Щодо виробництва сонячної енергії, то на території області працює вже 9 кампаній, які її виробляють. На даний час цей напрямок інвестицій є досить популярним, адже в державі існує, так званий, «зелений тариф». Тобто, аби стимулювати процес вироблення екологічно чистої енергії держава готова купувати її за досить високу ціну».

Також спілкуючись з іноземним інвесторів Андрій Гижко запросив Принца Саудівської Аравії відвідати Україну, зокрема, Вінниччину і безпосередньо ознайомитися з економічним потенціалом області . «У Вінницькій області є підприємства, які виготовляють продукцію для усього світу. Зокрема, Вінницький олієжиркомбінат виробляє 3% олії, яка виготовлена в світі і експортує її у 57 країн світу. Також на Вінниччині функціонує найбільше підприємство по виготовленню курячого м'яса. Щодня дане підприємство відправляє за кордон 3 тисячі тон курятини і експортує свій товар у 60 країн світу. На досить високому рівні в області розвинені молочна та цукрова галузі», - зазначив Андрій Гижко.

У свою чергу, Принц Абдулла Бін Фахд Бін Ялаві Аль Сауд зазначив, що для їх компанії це теж перший крок у розвитку бізнесу на Україні. «Ми бачимо позитивні перспективи розвитку бізнесу в вашій країні. Щодо сонячної енергії, то у нас є кампанія-партнер, яка співпрацює з нами в енергетичному секторі і має чимало проектів по сонячній енергетиці. Збудована потужна сонячна електростанція в Марокко. Переконаний, що зможемо реалізувати проект по встановленню сонячних батарей у Вінницькій області».

На завершення, Адрій Гижко висловив сподівання на конструктивну співпрацю та позитивну реалізацію проекту на Вінниччині.

Слід зазначити, щодо даний проект реалізовуватиметься у Піщанському та Чечельницькому районах.

Відповідно до умов конкурсу, на вільних земельних ділянках, що були виставлені на конкурс, мають бути побудовані сонячні електростанції.









Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Тернопілля: досягнуто ...
Наступна новина: Чернівці: Знесення зелених ...

КОМЕНТАРІ