Валерій Коровій : «Хірургічний центр повинен жити – це наше основне стратегічне завдання» (+фото)

Валерій Коровій : «Хірургічний центр повинен жити – це наше основне стратегічне завдання» (+фото)

09.02.17 14:14 0 643
На цьому наголосив голова облдержадміністрації, завітавши до Обласного хірургічного центру, що на базі Вінницької обласної лікарні імені М.І.Пирогова. Очільника області супроводжували: заступник голови ОДА Василь Броварник, головний лікар обласної лікарні ім. М.І.Пирогова Олександр Жупанов, керівники профільних департаментів та представники ТОВ «Вінницябуд».

Валерій Коровій ознайомився зі станом готовності об'єкта, оглянув діючі операційні та вже обладнані палати, поспілкувався із керівництвом лікарні та забудовниками.

"Основне завдання на 2017 рік: цей корпус повинен жити. На найближчу перспективу – маємо все зробити, щоб здати першу чергу будівництва. Далі – крок за кроком наповнювати обладнанням та меблями, для цього по - можливості виділимо кошти з обласного бюджету."

Головний лікар обласної лікарні ім. М.І.Пирогова Олександр Жупанов інформував: « На даний час в Обласному хірургічному центрі суто будівельні роботи наближаються до завершення, значна частина приміщень вже готова повністю. Інтенсивно працює відділення - інтервенційної радіології, де встановлено сучасний ангіографічний апарат TOSHIBA INFINIX VF-i/S зі станцією гемодинамічних досліджень HORIZON XVu. Апарат оснащений новітніми інноваційними цифровими компонентами. У самому відділенні інтервенційної радіології вже проведено кілька сотень операцій», – зазначив Олександр Жупанов.

У Вінницькому регіональному хірургічному центрі працюватимуть такі відділення: урологічне, серцево-судинної хірургії, відділення травматології та абдомінальної хірургії. Також обладнуються реанімаційне відділення,УЗД та лазерної діагностики , сучасна лабораторія.

«Зараз іде підготовка 4-го поверху – налагоджуємо ІТ-телефонію, вже закуплена комп'ютерна техніка, яка буде встановлена після введення корпусу в експлуатацію. На 7-му поверсі розташовані 13 операційних залів для усіх наших відділень і темна операційна для травми ока. Частково закуплені меблі – спеціалізовані ліжка, стільці,кушетки, крісла для актової зали».

Відомо, що роботи по будівництву та оснащенню хірургічного корпусу обласної лікарні тривають вже не один рік. На їх завершення нині необхідно залучити 234 мільйона грн.

"Зараз ми у пошуках оптимального рішення, – зазначив Валерій Коровій.

Розглядаємо питання поетапного закінчення будівельних робіт та виділення коштів на часткове придбання у 2017 році медичного обладнання за рахунок обласного бюджету. Хірургічний центр має запрацювати вже у цьому році",- наголосив він.

























































Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ