Вінничина: понад тисячу жінок з районів області пройшли обстеження на пересувному цифровому мамографі «Квітка»

Вінничина: понад тисячу жінок з районів області пройшли обстеження на пересувному цифровому мамографі «Квітка»

09.02.17 12:52 0 463
Завдяки ініціативі обласної влади для успішної реалізації в області благодійного американо-українського проекту “Незабутня Квітка”, було залучено 3 млн. 950 тис. грн. та придбано пересувний цифровий мамографічний комплекс для Вінницького обласного онкологічного диспансеру.

Голова обласної державної адміністрації Валерій Коровій зазначив: «Аналізуючи результати досліджень, які зроблені під час виїзних прийомів пересувного мамографа у райони області, в черговий раз переконався, що це є досить важливо і необхідно для наших жінок. Адже багато хто не обстежується через те, що далеко їхати в обласний центр і, як завжди, немає часу. Так, під час виїзних прийомів обстежено понад 1000 жінок. А завдяки вчасній діагностиці значно збільшуються шанси на повне одужання від хвороби раку молочної залози».

Пересувний цифровий мамографічний комплекс здійснив перший виїзд 03.11.16 р. у Тульчинський район (с.Шпиків). Всього за час експлуатації проведено 19 виїздів.

Прагнучи збільшити кількість обстежених мамографічно жінок на місцях, із 19 виїздів у 15 випадках бригада працювала на місцях 2 і більше робочих днів.

У результаті виїзної діяльності на пересувному комплексі пройшли обстеження 1122 жінки. При цьому наявність ознак патології молочної залози виявлено у 341 особи ( 30.3 % ), підозра на рак – 12 випадків ( 1.06 % ) та виявлений рак молочної залози у 6 випадках ( 0.5 % ).

Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ