Вінницький регіональний центр серцево-судинної патології займає третє місце в Україні по кількості виконаних коронарних та первинних стентувань

Вінницький регіональний центр серцево-судинної патології займає третє місце в Україні по кількості виконаних коронарних та первинних стентувань

09.02.17 15:09 0 608
Згідно даних Асоціації серцево-судинних хірургів України 2016 року КЗ «Вінницький регіональний клінічний лікувально-діагностичний центр серцево-судинної патології» займає третє місце в Україні з 40 центрів по кількості виконаних коронарних та первинних стентувань при гострому коронарному синдромі.

За словами Валерія Коровія: «Центр є провідною структурою з лікування кардіологічних та кардіохірургічних пацієнтів Вінницької області. Згідно даних Асоціації серцево-судинних хірургів України 2016 року клініка займає третє місце в Україні з 40 центрів по кількості виконаних коронарних стентувань та первинних стентувань при гострому коронарному синдромі. Це свідчить про те, що у Вінницькому центрі працюють високопрофесійні фахівці, а сучасне обладнання допомагає вилікувати та врятувати сотні людський життів».

Нагадаємо, що у 2016 році, згідно меморандуму розвитку кардіохірургічної допомоги на Вінниччині, в центрі спільно із фахівцями з НІССХ ім. М.М. Амосова проведено першу в історії регіону операцію аорто-коронарного шунтування. Також розпочато спільний проект з Вінницьким обласним клінічним онкологічним диспансером з хіміоемболізацій при онкологічних захворюваннях. Проведено 22 хіміоемболізаціїї при пухлинах та метастазах різної локалізації.

Комунальний заклад «Вінницький регіональний клінічний лікувально-діагностичний центр серцево-судинної патології» створений в рамках проекту Міжнародного банку реконструкції та розвитку інвестиційного субпроекту «Складова розвитку системи охорони здоров'я Вінницької області, направлена на покращення медичної допомоги хворим із серцево-судинною патологією». Центр розпочав свою роботу з 1 липня 2014 року. Головний лікар закладу к.м.н. Володимир Юрійович Гладких.

В рамках проекту Світового Банку створено електронний реєстр пацієнтів з ішемічною хворобою серця, які потребують перкутаних втручань. Цій групі пацієнтів у 2016 проведено 396 безкоштовних планових коронарографій та 85 безкоштовних планових стентувань коронарних судин.

В 2016 році амбулаторно прийнято 10885 пацієнтів, проліковано в стаціонарах центру 4381 пацієнтів. Стаціонарні відділення і рентген-операційний блок працюють цілодобово, забезпечуючи надання ургентної допомоги хворим з гострим коронарним синдромом та гострими порушеннями ритму та провідності серця. В центрі виконується цілий ряд діагностичних і лікувальних маніпуляцій (коронаровентрикулографія, ангіоаортографія, стентування коронарних та периферійних судин, проводиться тимчасова електрокардіостимуляція та імплантація постійних водіїв ритму серця, хімічна та електрична кардіоверсія).

В рентген-операційному блоці в 2016 році виконано на 40% більше втручань ніж у 2015 р. Коронарних стентувань на 37% більше ніж у 2015р. Імплантовано 122 електрокардіостимулятора, що на 41% більше ніж у 2015р.

Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Житомирській області ...
Наступна новина: Житомирщина: допомогу від ...

КОМЕНТАРІ