Чернігів серед фіналістів для участі у проекті українсько-німецького технічного співробітництва GIZ

Чернігів серед фіналістів для участі у проекті українсько-німецького технічного співробітництва GIZ

09.02.17 12:27 0 510
Чернігів пройшов перший етап відбору для участі у проекті українсько-німецького технічного співробітництва GIZ «Партнерство з модернізації: енергоефективність у лікарнях». Чернігів переміг серед 15-ти українських міст та разом з 3-ма іншими містами потрапив до 4-х фіналістів цього відбору, серед яких також Суми, Чернівці, Івано-Франківськ.

Наразі триває останній етап відбору лише 2-х міст-партнерів Проекту. З цією метою у Чернігові перебувала оціночна комісія проекту українсько-німецького технічного співробітництва GIZ.

У складі комісії приїхали директор проекту Грегор Брьомлінг і радник проекту Хаарс Клаус. Гостей з Німеччини у Чернігівській міській раді зустріли міський голова Владислав Атрошенко, заступник міського голови Ольга Хоніч, начальник управління економічного розвитку міста Людмила Максименко, начальник управління охорони здоров'я Владислав Кухар.

У ході спілкування учасники зустрічі зазначили, що Чернігів має досвід попередньої позитивної співпраці з GIZ у проекті «Енергоефективність у будівлях» у 2008-2013 роках. Саме з проектом GIZ у Чернігові розпочато створення системи енергоменеджменту міста та розроблені перші програми енергоефективності.

Начальник управління економічного розвитку міста Людмила Максименко розповіла гостям про досвід Чернігова у впровадженні енергоефективних заходів у місті та заплановані заходи у секторі охорони здоров'я. Начальник управління охорони здоров'я Владислав Кухар - про здійсненні на енергоефективні заходи у закладах охорони здоров'я міста.

Презентацію міста коротко провела для гостей з Німеччини заступник міського голови Ольга Хоніч.

Директор проекту Грегор Брьомлінг високо оцінив напрацювання та досвід Чернігова у запровадженні заходів з енергозбереження та створенні системи енергоменеджменту. Він також висловив своє захоплення красою древнього Чернігова.

Міський голова побажав німецьким гостям приємного перебування у Чернігові та висловив сподівання на плідну співпрацю.

Владислав Атрошенко:

- Цей проект я як міський голова вважаю одним з найбільш перспективних у місті й ми зацікавлені у його ефективному втіленні. Німеччина – високотехнологічна країна і ми сподіваємось у рамках взаємної співпраці отримати найкращий досвід енергоменеджменту.

Гості з Німеччини провели також екскурсію містом та відвідали заклади охорони здоров'я.

Довідка:

Проекту «Партнерство з модернізації: енергоефективність у лікарнях» реалізується GIZ (Німецьке товариство з міжнародного співробітництва).

Тривалість проекту – до липня 2019 року, загальний бюджет проекту – 3 млн Євро.

У рамках проекту планується:

• впровадження системи енергетичного контролю/моніторингу, включаючи професійне програмне забезпечення та проведення тренінгів і консультацій з розробки і впровадження енергоменеджменту (створення підрозділу з енергоменеджменту, навчання персоналу та посадовців, уповноважених приймати рішення);

• підтримка в отриманні доступу до коштів та кредитних ліній для фінансування заходів з енергоефективності.

• проведення енергоаудиту та впровадження демонстраційних модернізаційних заходів, які потребують незначних інвестицій (практика співпраці з міжнародними проектами - на початку проекту заявляють про незначні інвестиції в демопроекти, в процесі співпраці їх розмір збільшується. При участі у попередньому проекті GIZ не передбачалась реалізація демопроетів, по факту – співфінансування реалізації комплексної санації старої будівлі, улаштування трьох ІТП у будівлях міської лікарні №1);

Обов'язкові вимоги до міст-учасників:

• Підтвердження, що місто призначить одного працівника з вищою технічною або медичною освітою та досвідом роботи в галузі охорони здоров‘я, який буде задіяний на повний робочий день, для виконання функцій координатора програми, ще одного - для надання підтримки координатору програми, інші працівники – можуть залучатись у разі потреби.

• Підтвердження, що місто виділить фінансові ресурси для впровадження енергоменеджменту у лікарнях.

Прес-служба Чернігівської міської ради
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Волинські прокурори ...

КОМЕНТАРІ