Підготовка до будівництва в Чернігові сміттєпереробного заводу триває

Підготовка до будівництва в Чернігові сміттєпереробного заводу триває

09.02.17 11:25 0 467
Чернігів не відмовляється від ідеї та планів будівництва сучасного сміттєпереробного заводу. Цей проект був публічно презентований наприкінці минулого року. Інвестором у ньому є польське підприємство, яке розробило цю технологію і виробляє такі заводи. Один з них у Польщі працює в Центральному воєводстві, недалеко від міста Познань.

Минулої п'ятниці на засіданні виконкому міської ради Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко розповів про те, на якій стадіїзараз перемовини і співпраця Чернігова з Польщею.

Отже, пряма мова:

Підписання угоди про співпрацю між Черніговом і Познанню можливе вже навесні

- Попередньо з польською стороною планується підписання Договору про співпрацю між Черніговом і Познанню десь у березні-квітні-травні, - сказав він. - Це Договір між Центральним воєводством, Чернігівською областю, Познанню та Черніговом. Об'єктивно, наші міста є локомотивами цих стосунків між нашою областю та Центральним воєводством.

Звичайно, остаточне рішення будемо приймати колегіально, з громадським обговоренням, рішенням міської ради.

Зараз нам треба напрацювати остаточний варіант пропозицій та визначитися, чи ми спроможні впроваджувати ці технології та вирішувати ці екологічні проблеми.

Якщо ми визначимося, що ще зарано претендувати на ці речі, то тоді нам потрібно терміново приймати рішення по облаштуванню нового полігону, закупівлі контактора, і хоча б мінімально якихось технологій, які мінімізують ризики виникнення пожеж та утримання існуючих сміттєзвалищ.

Потрібно абсолютно свідомо до цього підходити і попередньо долучити всі ці пропозиції.*/blockquote

Спочатку європейські зарплати – потім європейські ціни

- Суть моїх сумнівів зводиться до того, що орієнтовно до 4 млн. євро треба буде щорічно з міського бюджету, щоб погашати кредит, хоч він і має невисокі відсотки. За шнім курсом це умовно біля 120 млн. грн.

Якщо дивитися на перспективу, я переконаний, що не може бути в Україні, яка в центрі Європи, всього 100 доларів мінімальна зарплата. Як би там не було, я вважаю, що ми переживемо всі ці негаразди і вийдемо на рівень мінімальної заробітної плати хоча би 300-400-500 євро.

Якщо так відбудеться, то перспектива отримання та обслуговування цього кредиту – це нормальний крок.

З роками, якщо буде зростати платоспроможність населення, і ми хоча би трошки будемо наближатися до Європи в цьому - тоді й буде можливість збільшити плату людей за цю послугу і зменшити тиск на місцевий бюджет.

в Чернігові людина платить за вивіз і утилізацію сміття на місяць 5.60 грн. Це менше ніж 20 євроцентів. У Польщі ця послуга - умовно десь 4-5 євро. */blockquote

Чернігів пропонує Польщі:

- Ми обговорювали декілька напрямків співпраці:

· Технічну можливість заведення їхнього телеканалу до нашої кабельної мережі і відповідно нашого місцевого телеканалу до їхньої кабельної мережі;

· залучення польських фахівців до напрямку валідації проїзду, сучасна безконтактна методика, є така зацікавленість у нас

· і сміттєпереробний завод, по якому вони підтверджують готовність польської сторони надати нам кредит, - розповів міський голова.

*/blockquote

Прес-служба Чернігівської міської ради
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Через негоду у Тернополі ...

КОМЕНТАРІ