На відновлення навколишнього середовища Вінниччини забруднювачі сплатили понад 165,6 млн. грн. екоподатку

На відновлення навколишнього середовища Вінниччини забруднювачі сплатили понад 165,6 млн. грн. екоподатку

10.02.17 15:01 0 528
За 2016 рік платники податків Вінниччини перерахували до зведеного бюджету 165 млн. 578,8 тис грн. екологічного податку. За словами начальника ГУ ДФС у Вінницькій області Руслана Осмоловського, близько 80 відсотків з цієї суми або 132 млн. 463 тис. грн. було зараховано до спеціального фонду місцевих бюджетів. Решта 33 млн. 115,8 тис. грн. надійшло до загального фонду державного бюджету

Високопосадовець зауважує, що впродовж 2016 року на обліку територіальних органів фіскальної служби регіону перебувало понад 2,5 тисячі юридичних та фізичних осіб платників екологічного податку. Вони здійснювали викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря стаціонарними або пересувними джерелами забруднення, скидали забруднюючі речовин безпосередньо у водні об'єкти, розміщували відходи тощо.

Додамо, екологічний податок є основним джерелом фінансування заходів, спрямованих на захист оточуючого середовища, мінімізацію негативного впливу на нього господарської діяльності та раціональне використання природних ресурсів.

Відділ комунікацій ГУ ДФС у Вінницькій області

Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Чернігові цього року ...
Наступна новина: Триває реєстрація ...

КОМЕНТАРІ