На Вінниччині відзначено нагородами кращих рятувальників (+фото)

На Вінниччині відзначено нагородами кращих рятувальників (+фото)

10.02.17 13:29 0 495
9 лютого, в приміщенні облдержадміністрації відбулось підведення підсумків роботи Вінницької територіальної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту України за 2016 рік та визначення основних завдань в зазначеній сфері на 2017 рік.

Участь в засіданні взяли голова облдержадміністрації Валерій Коровій, міський голова Сергій Моргунов, начальник головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Вінницькій області Руслан Шевчук, заступник голови ОДА Василь Броварник, директор Департаменту цивільного захисту облдержадміністрації Сергій Вовченко та працівники галузі.

Вітаючи присутніх, Валерій Коровій, в першу чергу, подякував за відданість справі, врятовані життя та швидке реагування в надзвичайних ситуаціях. «Пріоритетним завданням для нас є безпека та спокій населення краю. Для цього представники ДСНС на обласному та районному рівнях мають бути забезпечені відповідним професійним спорядженням, і це слід тримати під особливим контролем, аби у разі виникнення надзвичайної ситуації рятувальники могли швидко відреагувати. Для отримання якісних змін ми маємо спільними зусиллями сформувати чітку стратегію розвитку цивільного захисту. Слід постійно відпрацьовувати профілактичні заходи безпеки на побутовому рівні, що в подальшому дасть можливість запобігти утворенню надзвичайних ситуацій та вберегти родини від біди», - зазначив посадовець.

Про виконання основних завдань у сфері цивільного захисту у минулому році та пріоритетні напрямки системи цивільного захисту Вінницької області доповів начальник Головного управління ДСНС України у Вінницькій області Руслан Шевчук. «Протягом звітного періоду рятувальники Вінниччини здійснили ряд заходів, що були спрямовані на удосконалення системи цивільного захисту. Зокрема на підвищення рівня боєздатності підрозділів оперативно-рятувальної служби та зміцнення матеріально-технічної бази. Також Руслан Шевчук озвучив і статистичні дані по виникненню надзвичайних ситуацій, наголосивши на тому, що жодна з них не залишилась без швидкого та оперативного реагування підрозділів ДСНС», - проінформував керівник обласного відомства.

За словами Руслана Шевчука, органи ДСНС області у 2017 році будуть працювати над вдосконаленням та покращенням роботи служб на місцях відповідно до змін, передбачених у Стратегії реформування системи Державної служби з надзвичайних ситуацій, затвердженої розпорядженням КМУ від 25 січня 2017 року № 61-А .

В свою чергу, Сергій Вовченко відмітив: «У 2016 році на території Вінницької області було проведено масштабні командно-штабні змагання, в яких взяли участь значна кількість рятувальників краю і кожен продемонстрував високий фаховий рівень та зразкову підготовленість. Також у 2016 році була проведена підготовча робота з усіма обласними спеціалізованими службами цивільного захисту регіону, райдержадміністраціями та виконкомами міст обласного значення. Проведено навчання з органами управління цивільного захисту області. Практичні заходи відпрацьовувались у Вінницькому, Калинівському районах та м. Вінниця. Більшість поставлених завдань перед органами цивільного захисту Вінниччини у 2016 році виконано».

По закінченню засідання за високий професіоналізм, самовідданість при виконанні службових завдань, особистий внесок у запобігання надзвичайних ситуацій, проявам стихії, техногенним катастрофам, ліквідації їх наслідків кращих службовців ДСНС відзначено нагородами Державної служби України з надзвичайних ситуацій, облдержадміністрації, Головного управління ДСНС у Вінницькій області, Департаменту цивільного захисту ОДА та Вінницької міської ради.









































Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ