На Вінниччині презентовано фотоальбом та виставку світлин Олександра Гордієвича «Театр синичок» (+фото)

На Вінниччині презентовано фотоальбом та виставку світлин Олександра Гордієвича «Театр синичок» (+фото)

10.02.17 16:03 0 644
Вчора, 8 лютого, у великій виставковій залі Вінницького обласного краєзнавчого музею відбулась презентація фотоальбому і виставки відомого українського майстра фотографії, члена Національних спілок журналістів і фотохудожників Олександра Гордієвича «Театр синичок».

Відкривав виставку Головний редактор журналу «Вінницький край», Заслужений журналіст України, письменник Вадим Вітковський.

Також привітати з виходом альбому митця прийшли колеги, друзі, знайомі.

Звертаючись до присутніх, директор Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ОДА Світлани Василюк зазначила: «Мене зацікавила ідея створення такого фотоальбому. Я задоволена результатом, адже відкрила для себе багато нового. Що найбільше вразило – взимку з 10 синиць гине 9. Одна що залишається рятує від шкідників понад 10 дерев, що за статистикою виробляють кисень трьом людям. Тому ми бачимо, яка важка робота лягає на плечі однієї пташечки. Я хочу подякувати всім причетним до реалізації цього проекту. Особливі слова вдячності хочу висловити майстру фотографії, автору фотоальбому Олександру Гордієвичу, який зміг передати у яскравих тонах особливості буття цієї чудової і загадкової пташки», - зазначила посадовець.

В експозиції представлено 23 роботи з майже 600 фотографій, зроблених автором протягом кількох зимових місяців 2015-2016 рр. «Вся зйомка відбувалася на сьомому поверсі на закріпленій площадочці розміром у долоню на зовнішній стороні вікна лоджії. Прилаштовані вертикальні гілочки урізноманітнили «декорації». Птахи вже звикли до мене і дозволяли наближатися на відстань менше метра, що необхідно для фотографування максимально крупним планом», - наголосив художник.

За словами Олександра Гордієвича на виставці також є фото, зроблені у студійних умовах. Знавці фотографії відмітять технічну складність поставлених автором завдань, які йому з успіхом вдалося вирішити. До багатьох фото-світлин були підібрані вірші поетів Вінниччини про цих прекрасних птахів.

Альбом виданий Бібліотекою журналу «Вінницький край» за сприяння: Вінницької обласної державної адміністрації, Вінницької обласної Ради.

Відвідувачі музею можуть помилуватися «театром синичок» у залах природи до 5 березня 2017 р.

Для довідки:

Олександр Сергійович народився 1943 р. на Поділлі (у Славуті Хмельницької області), проте дитинство провів на Закарпатті, там розпочався його професійний шлях - з 17 років він працював у різних періодичних виданнях, а в 1964 р. оселився у Вінниці, працював у місцевій пресі. Його фотографії були надруковані у центральних всесоюзних та республіканських періодичних виданнях, у фотоальбомах «Вінниця», «Вінниччина» у 4-х перевиданнях, ілюстрували близько 40 книжок, а також були представлені на численних міжнародних та всеукраїнських виставках і фотоконкурсах. Довгий час (до 2007 р.) Олександр Сергійович працював спецкором Національної інформаційної агенції «Укрінформ», побував із завданнями редакції у більшості областей України, освітлюючи різноманітні події та життєві історії.





















































































Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Чернівцях визначать ...
Наступна новина: В Луцьку муніципали виявили ...

КОМЕНТАРІ