Луцькі перевізники вимагають підвищення вартості проїзду у маршрутках

Луцькі перевізники вимагають підвищення вартості проїзду у маршрутках

10.02.17 14:27 0 428
На засіданні круглого столу обговорювали можливість підвищення вартості проїзду у маршрутних таксі Луцька. Аби вирішити це непросте питання, із перевізниками зустрілися секретар міської ради Юлія Вусенко, заступник міського голови Сергій Григоренко та депутати міської ради.

Розпочинаючи розмову, Сергій Григоренко зазначив, що представники компаній-перевізників уже неодноразово зверталися до міської влади з проханням переглянути існуючі тарифи на проїзд у маршрутних таксі. Також він додав, що міською радою було проведено моніторинг пасажиропотоку на окремих маршрутах.

В свою чергу, представники найбільших підприємств-перевізників, серед яких — ТОВ “Санрайз”, ТОВ “Луцьке АТП-10701” та АТП “Луцьк” надали свої розрахунки у вигляді порівняльної таблиці зміни цін на пальне, мастильні матеріали та техобслуговування протягом останніх років. Директор ТОВ “Санрайз” Юрій Девіцький стверджує, основною причиною підняття цін на проїзд є здорожчання пального через коливання курсу долара. Окрім цього, автобусний парк уже вичерпав свій експлуатаційний ресурс, що у подальшому може призвести до транспортного колапсу у місті. Аби стабілізувати ситуацію, перевізники наполягають на встановленні вартості проїзду ціною у 5 гривень.

Така позиція викликала чимало зауважень від депутатів міської ради. Так, Алла Надточій поцікавилася, чому раніше перевізники не зверталися з приводу незадовільного стану автопарку, адже якщо вартість проїзду зросте, необхідно буде покращити якість наданих послуг. Окрім цього, вона наголосила на тому, що вартість дитячого квитка не повинна зростати.

Слушне зауваження зробив депутат Борис Смаль стосовно відсутності контролю за отриманням квитків пасажирами, адже кожен пасажир зобов'язаний взяти квиток, що засвідчує право на проїзд. Таким чином вдасться провести облік пасажирів. Його думку розділяє й Сергій Григоренко. Він вважає, що варто провести промоційну кампанію серед населення, аби усі пасажири неодмінно брали квитки. Це дозволить провести точний пасажирооблік.

Свої думки з приводу необгрунтованості підвищення проїзду до 5 гривень у маршрутних таксі висловили також депутати Юлія Дацюк та Павло Данильчук.

Також на засіданні розглядали можливість встановлення валідаторів, що незабаром запрацюють у муніципальному транспорті.

Таким чином, учасники зустрічі вирішили продовжити вивчення пасажиропотоку та дати остаточну відповідь згодом.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Польська ІТ-компанія ...
Наступна новина: Сервісні центри МВС в ...

КОМЕНТАРІ