У Чернігові цього року передбачено оновлення приблизно 20 % машин громадського транспорту

У Чернігові цього року передбачено оновлення приблизно 20 % машин громадського транспорту

10.02.17 14:54 0 530
За умовами нових контрактів перевізники Чернігова взяли на себе зобов'язання протягом 5-ти років замінити весь транспорт на новий. Зокрема, у цьому році заплановано оновити приблизно 20 % всього рухомого складу громадського транспорту. Про це розповів заступник міського голови Олександр Ломако у програмі «На часі» телеканалу ТРА «Новий Чернігів».

"Головне питання транспортної мережі – це не ситуативні покращення, як, наприклад, новий формат одягу водіїв або заборона паління за кермом та ін. Головне – це оновлення транспортних засобів, але для того, щоб їх придбати, необхідні значні кошти", - сказав Олександр Ломако.

З огляду на це, перевізники мають поступово оновлювати свої транспортні засоби впродовж 5-ти років. Крім того, заступник міського голови повідомив, що найближчим часом міська влада оголосить конкурс на компанію, яка забезпечить місто системою JPS- моніторингу. За його словами, перевізники у договорах взяли на себе зобов'язання встановити трекери у своїх машинах громадського транспорту за власний рахунок, а місто потім їх приєднає до однієї системи.

Як повідомлялося раніше, на зупинках також передбачено облаштувати електронні табло з інформацією про час прибуття автобусу на цю зупинку.

Вся система JPS- моніторингу працюватиме он-лайн і кожен мешканець міста на офіційному сайті міської ради зможе побачити пересування транспорту по маршруту та його перебування у тому чи іншому місці або зупинці. На ці заходи потрібен певний час, можливо півроку, але, на думку міської влади, це системно вирішить питання з графіком руху громадського транспорту і посилить контроль за роботою перевізників.

Коментуючи роботу нової транспортної мережі міста Олександр Ломако сказав, що перший місяць дуже складний і доводиться оперативно приймати рішення. Кожного дня вивчається моніторинг руху, аналізуються звернення людей, їх скарги та пропозиції:

- Поступово стабілізується ситуація з 25-м маршрутом, де були нарікання містян на те, що у години пік кількість транспорту, обумовлена договором, а саме у 14 одиниць, не справлялась з вивезенням пасажирів. У короткий термін після перемовин з перевізником кількість транспорту була збільшена до 20 од., і перевізником закуплені ще 3 автобуси, які до кінця тижня будуть на лінії.

Крім того, заступник міського голови повідомив, що Чернігів один з перших обласних центрів, де введено штрафування перевізників за порушення умов договорів. На перший раз дається попередження, а потім – штраф. У разі, якщо перевізник не справляється з виконанням умов контракту, договір з ним може бути розірваний.

Олександр Ломако не обійшов й питання щодо можливого підвищення тарифів на проїзд у громадському транспорті. У цьому сенсі він заявив, що таке питання обговорюватиметься тільки після надання перевізниками відповідних розрахунків, у яких вони обґрунтують необхідність підвищення ціни на проїзд. Після того, як розрахунки будуть перевірені управлінням економіки міської ради та пройдуть громадські обговорення, рішення прийматиме виконком.

Втім, позиція міського голови полягає у тому, що питання про підвищення тарифів буде розглядатися тільки за умови виконання інвестиційної частини договорів перевізниками щодо закупівлі нових автобусів або будуть зроблені певні кроки в їх закупівлі впродовж І півріччя. Також, підвищення може бути поступовим й поки що мова йтиме про підвищення не більше, ніж на 50 копійок.

Прес-служба Чернігівської міської ради

Фото Сергія Прими, з мережі ФБ
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: На відновлення ...

КОМЕНТАРІ