Автомобільні ковпаки: навіщо вони потрібні і як вибрати правильні?

Автомобільні ковпаки: навіщо вони потрібні і як вибрати правильні?

10.02.17 20:14 0 2013

Сяючі ковпаки на колесах автомобіля сприймаються автомобілістами найчастіше як просте піжонство. Але ці декоративні елементи мають і важливе утилітарне призначення. Про те, що ж корисного в ковпаках і як їх правильно вибирати нам розповість співробітник інтернет-магазину http://avtoforma.com, в якому можна купити ковпаки на колеса в Україні.

Про користь ковпаків

Ковпаки на колісні диски встановлюються для того щоб приховати покриті плямами іржі диски і додати автомобілю унікальний зовнішній вигляд. Заодно таке популярне рішення, як автомобільні ковпаки покращує аеродинаміку авто і що найважливіше, захищає колісні диски і гальмівну систему від проникнення снігу і бруду. Ковпаки приймають на себе всі удари каменів і льоду, а також бордюрів і огорож. Самі вони довго не прослужать, але гальмівна система, захищена ковпаками, буде працювати без перебоїв набагато довше.

Технічні особливості

Вибирати автомобільні ковпаки слід в першу чергу по діаметру дисків коліс. Оригінальні ковпаки часто коштують невиправдано дорого, аналоги менш відомих фірм, як правило, нітрохи не гірші, а коштують в 4 рази дешевше. Надійніше всього ковпаки тримаються на болтовому кріпленні, але і ковпаки на засувках будуть міцно триматися на колесах, якщо кріплень буде не менше десяти на одному ковпаку. Переважна більшість сучасних автомобільних ковпаків виготовляється з пластика. Віддавайте перевагу м'якому пластику, жорсткий швидко трісне і прийде в непридатність.

Особливості дизайну

Дизайн автомобільних ковпаків - це особиста справа власника машини. У цьому плані можна вибирати абсолютно будь-які ковпаки. Блискучий хром - це безперечний фаворит серед ковпаків, але служать вони недовго. Це покриття швидко починає облазити з пластика. Слід бути обережним з ковпаками закритого типу. Занадто малі вентиляційні отвори або їх відсутність спричинять недостатню вентиляцію гальмівної системи. Крім того такі диски доведеться знімати кожен раз, коли потрібно накачати колеса або перевірити тиск.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)
Попередня новина: Можливості Android TV Box
Наступна новина: Гарантия удачной рыбалки и ...

КОМЕНТАРІ