Міська влада Луцька працює над впровадженням енергозберігаючих заходів у бюджетних установах

Міська влада Луцька працює над впровадженням енергозберігаючих заходів у бюджетних установах

12.02.17 09:41 0 523
Перший заступник міського голови Тарас Яковлев зауважив, що триває активна робота з впровадження енергозберігаючих заходів. Про це він розповів представникам ЗМІ під час брифінгу за результатами роботи за тиждень.

Тарас Яковлев зазначив, що цього тижня відбулася чергова розмова з представниками Північної Екологічної Фінансової Корпорації (НЕФКО) щодо реалізації проекту з термомодернізації 40 бюджетних установ. За його словами, уже представлено техніко-економічне обгрунтування. Це дає можливість підписати кредитний договір з НЕФКО на п'ять мільйонів євро уже у березні.

Перший заступник міського голови зауважив, що розроблено календарний план. Планується усі роботи завершити до вересня 2018 року.

Крім того, він повідомив, що ведеться робота з фондом Е5Р щодо отримання гранту у сумі до 2,5 мільйонів євро.

Триває й реалізація у співпраці з ЄБРР проекту модернізації системи централізованого теплопостачання міста Луцька. Тарас Яковлев зауважив, що уже оголошено тендери з визначення компанії, яка встановлюватиме котел на альтернативному паливі потужністю 5 мВт на вулиці Боженка. За його словами, це дасть можливість у літній період забезпечувати мікрорайон ЛПЗ гарячим водопостачанням.

Крім того, буде визнана компанія, яка виводитиме з експлуатації підвальні котельні та перепідключатиме об'єкти до великих теплових пунктів.

На цьому ж тижні, за його словами, оголошено тендер на визначення компанії з реконструкції 12 котелень.

Тарас Яковлев розповів й про ситуацію з розчищення міста. За його словами, був сильний сніг з вітром. Це ускладнювало прибирання. Однак, комунальні служби змогли забезпечити прибирання автошляхів Луцька. На вулицях працювала уся техніка “Луцькспецкомунтрансу”. Додатково було залучено сім одиниць техніки від підприємців.

Проблеми є з розчисткою тротуарів та пішохідних зон, адже не вистачає техніки. Він наголосив, що звертатимуться до депутатів з проханням виділити кошти на придбання техніки.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: На Вінниччині у минулому ...

КОМЕНТАРІ