Голова Тернопільської ОДА зустрівся з послом Ірану у Києві

Голова Тернопільської ОДА зустрівся з послом Ірану у Києві

12.02.17 08:54 0 536
Тернопільська область та Ісламська Республіка Іран продовжують налагоджувати двосторонню співпрацю. У четвер, 9 лютого, Голова Тернопільської ОДА Степан Барна відвідав урочистості з нагоди Національного Дня Ірану та відзначення 38-ої річниці Ісламської Революції. Захід було організовано Посольством Ісламської Республіки Іран в Україні.

Окрім участі у протокольній церемонії, Голові ОДА вдалося обговорити перспективи продовження співпраці між Іраном та Тернопільською областю, що є важливим в контексті Меморандуму про співпрацю між Тернопільською обласною державною адміністрацією та адміністрацією остану Альборз Ісламської Республіки Іран, який був підписаний наприкінці минулого року.

Надзвичайний і Повноважний Посол Мохамед Бехешті Монфаред подякував Степану Барні за візит, та висловив намір відвідати Тернопільщину в травні 2017 року в рамках Міжнародного інвестиційного форуму спільно з представниками остану Альборз.

«Для Тернопільщини вкрай важливо виходити на нові ринки. Адже наша продукція є якісною та конкурентною. Наразі на країни Азії припадає майже 10-та частина зовнішньоторговельного обороту області. І, після європейського, азійський напрямок для нас - є другим за важливістю. При цьому, майже 20% експорту товарів області в країни Азії припадає саме на Ісламську Республіку Іран, - зазначає Степан Барна – Ми уже підписали Меморандум з одним із останів Ірану, і хочемо рухатися далі. Безумовно, у першу чергу, з останом Альборз ми готуємося до втілення спільних проектів. Переконаний, що вони стануть підґрунтям для обох наших сторін, аби налагодити взаємовигідні економічні відносини. А вони у свою чергу, означатимуть для Тернопільської області її подальший та стабільний соціально-економічний і культурно-освітній розвиток».

Нагадаємо, у січні 2017 року Україна та Іран відзначали 25-річний ювілей започаткування дипломатичних стосунків між країнами.

Довідково.

Динаміка розвитку торговельно-економічних відносин Тернопільської області з Іраном у 2016 році засвідчує взаємний інтерес. Пропонуючи на іранський ринок олійну продукцію, у 2016 році її експорт зріс майже у 5 разів, а обсяг склав 3,5 мільйона доларів США. Оскільки у зовнішній торгівлі області з Іраном експорт складає 99% (імпорт – 1%), то маємо усі підстави вважати, що пріоритетним напрямком двосторонньої економічної співпраці на залишаються експортні постачання продукції до Ірану.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Чернігів: Завдяки ...

КОМЕНТАРІ