На Тернопіллі обласна адміністрація долучилася до проекту "Перепідготовка і соціальна адаптація військовослужбовців та членів їх сімей»

На Тернопіллі обласна адміністрація долучилася до проекту "Перепідготовка і соціальна адаптація військовослужбовців та членів їх сімей»

12.02.17 12:28 0 526
Меморандум про співпрацю підписали представники Тернопільської обласної державної адміністрації, Тернопільський національний економічний університет та Міжнародний благодійний фонд 10 лютого. Меморандум передбачає співпрацю сторін у рамках проекту «Україна – Норвегія» - «Перепідготовка і соціальна адаптація військовослужбовців та членів їх сімей».

«ТНЕУ розпочав співпрацю у рамках проекту «Україна – Норвегія» ще у 2014 році. Однак зараз ми розпочинаємо новий етап, адже до нас долучається ще одна сторона – Тернопільська обласна державна адміністрація. Також ми урочисто відкриваємо курси перепідготовки та підвищення кваліфікації за спеціальністю «Підприємництво» для військовослужбовців, звільнених у запас, та членів їх сімей. Проект передбачає перепідготовку тривалістю 500 академічних годин, а також психологічну адаптацію сприяння у працевлаштуванні та створенні власного бізнесу. Сім'ї військовослужбовців потребують уваги і підтримки. Ми тішимося, що маємо можливість долучитися до такого цікавого проекту», - розповів ректор університету, доктор економічних наук, професор Андрій Крисоватий.

Заступник голови обласної державної адміністрації Юрій Юрик наголосив, що влада області готова надавати всебічну підтримку для реалізації проекту.

«Це формат угоди між органом виконавчої влади, громадським сектором та вищим навчальним закладом. Реалізація такого проекту зараз дуже на часі, адже в нашій області більше 5000 демобілізованих військовослужбовців. Багато з них зараз на роздоріжжі і шукають свій шлях. Сподіваюся, такий проект допоможе багатьом реалізувати свої мрії і прагнення. Крім того, дуже важливим аспектом є саме психологічна реабілітація військовослужбовців. Я переконаний, що спільними зусиллями нам вдасться реалізувати все задумане і проект дасть реальний результатам: підвищить рівень добробуту сімей військовослужбовців та членів їхніх сімей, соціально адаптує в умовах громадянського суспільства з ринковою системою відносин, шляхом організації заходів з психологічної реабілітації учасників проекту та сприятиме відкриттю власної справи і сімейного бізнесу слухачами курсів», - зазначив Юрій Юрик.

Довідково: Проект «Україна – Норвегія» реалізується в нашій державі з 2003 року і за 13 років свого існування став одним із наймасштабніших міжнародних проектів на території України. За 2015 рік перепідготовку пройшли 984 військовослужбовці та члени їх сімей. Чернігівський національний технологічний університет став 16-им вищим навчальним закладом України, який доєднався до реалізації проекту.

Метою проекту є зменшення впливу негативних соціальних наслідків економічних реформ та реформ оборонного сектору України для звільнених у запас військовослужбовців, учасників АТО і членів їх сімей та сприяння розвитку співпраці між двома країнами.

Завдання проекту:

• професійна перепідготовка військовослужбовців та членів їх сімей на цивільні спеціальності, що мають попит на ринку праці України з метою підвищення їх професійної конкурентоспроможності;

• психологічна реабілітація учасників проекту з метою підвищення їх мотивації до активної соціальної адаптації в громадянське суспільство з ринковою системою відносин;

• правова адаптація військовослужбовців та членів їх сімей з метою підвищення соціальної захищеності в умовах життя в громадянському суспільстві;

• сприяння у працевлаштуванні учасників проекту з метою поліпшення умов життя сімей військовослужбовців;

• сприяння у створенні власного (сімейного) бізнесу в умовах високого рівня безробіття в Україні, реалізації організаторських здібностей військовослужбовців та формуванні класу законослухняних платників податків;

• розвиток співпраці між навчальними закладами України та Норвегії, початок нових спільних проектів у галузі освіти та досліджень; розвиток ділового співробітництва між підприємствами України та Норвегії за участю норвезько-української торгової палати.

Основу проекту складає професійна перепідготовка військовослужбовців та членів їх сімей на цивільні спеціальності, що користуються попитом на ринку праці України, сприяння учасникам проекту у правовій та соціальній адаптації до умов громадянського суспільства.

Проект фінансується Міністерством закордонних справ Норвегії за участю українських партнерів проекту. Проект є соціальним. Для військовослужбовців та дорослих членів їх сімей участь у Проекті безкоштовна.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: У Луцькій місцевій ...

КОМЕНТАРІ