Вінничина: прокурор області В’ячеслав Соколовий здійснив особистий прийом громадян

Вінничина: прокурор області В’ячеслав Соколовий здійснив особистий прийом громадян

12.02.17 08:05 0 534
На виконання вимог ст. 22 Закону України «Про звернення громадян» та відомчих нормативних актів прокурором області В'ячеславом Соколовим проведено прийом громадян у Мурованокуриловецькому районі (Могилів-Подільська місцева прокуратура).

На прийом прийшли жителі району, з питань неналежного досудового розслідування кримінальному провадженню щодо можливої розтрати майна одного з сільгосппідприємств району.

Крім того, на прийом до очільника прокуратури області прийшли громадяни з наболілими питаннями щодо порушення ветеринарних правил посадовими особами Мурованокуриловецької районної державної лікарні ветеринарної медицини, що призвело до знищення поголів'я свиней, які вони вирощували у власних домогосподарствах. Враховуючи, що за вказаними фактами 27.01.2017 місцевою прокуратурою внесено відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань та розпочато досудове розслідування за ч.1 ст. 251 та ч.1 ст.367 КК України стан досудового розслідування по ньому взято на контроль прокурором області.

Також до керівника відомства звернулись небайдужі жителі району, які переймаються незаконним видобуванням корисних копалин (граніту) поза межами с. Жван організацією, яка виконує підрядні роботи по будівництву Дністровської ГАЕС.

З метою вжиття заходів до припинення незаконного видобування корисних копалин, відшкодування збитків та притягнення винних до відповідальності, за результатами прийому громадян, внесено відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань та розпочато досудове розслідування по кримінальному провадженню за ч.2 ст. 240 КК України.

Крім того, громадян, які прийшли також на прийом, цікавили питання перерахунку та виплати пенсій, виділення земельних ділянок.

Всі громадянам надано кваліфіковані відповіді та роз'яснення діючого законодавства.

Прокуратура області, ще раз наголошує, що реформування органів прокуратури не означає, що жителі інших районів, не за місцем розташування місцевої прокуратури, позбавлені можливості звертатися за захистом своїх конституційних прав до органів прокуратури.

Відділ організації прийому громадян,

розгляду звернень і запитів прокуратури області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ