За втручання прокуратури Рівненщини повернуто з незаконної оренди низку приміщень навчальних закладів

За втручання прокуратури Рівненщини повернуто з незаконної оренди низку приміщень навчальних закладів

12.02.17 10:42 0 608
Органи прокуратури Рівненської області продовжують вживати заходи щодо повернення у комунальну власність незаконно переданих в оренду приміщень закладів освіти.

З метою захисту державних та суспільних інтересів органи прокуратури Рівненської області вже у цьому році заявили до суду позови з вимогою припинити незаконне використання 4 шкільних приміщень.

Зокрема, перевіркою встановлено, що частину приміщення КЗ «Клеванська загальноосвітня санаторна школа-інтернат І-ІІІ ступенів» орендувала юридична особа та використовувала в цілях, не пов'язаних з навчальним процесом, тобто не за призначенням, що є порушенням вимог ст.63 Закону України «Про освіту».

У зв'язку з цим Рівненська місцева прокуратура пред'явила позов до господарського суду Рівненської області щодо визнання недійсним договору оренди, зобов'язання повернути приміщення школи у комунальну власність.

Таке реагування прокуратури спонукало керівників підприємства та комунального закладу під час судового розгляду справи добровільно розірвати зазначений договір, тому судом винесено ухвалу про припинення провадження.

Також постановою Вищого господарського суду України від 08.02.2017 підтверджено законність рішень судів першої та апеляційної інстанцій, якими задоволено позов Рівненської місцевої прокуратури про визнання недійсним договору оренди приміщення Рівненського навчально-виробничого комбінату площею майже 390 кв м вартістю 416 тис грн та зобов`язано приватне підприємство звільнити його.

Всього ж у минулому та поточному роках за втручання прокурорів розірвано договори оренди приміщень шкіл, інших навчальних закладів загальною площею понад 800 кв м вартістю 1,1 млн грн для подальшого використання їх в інтересах учнів.

На даний час робота на вказаному напрямі триває.

Довідково:

Відповідно до вимог діючого законодавства об'єкти освіти і науки, що фінансуються з бюджету, а також підрозділи, технологічно пов'язані з навчальним та науковим процесом, не підлягають приватизації, перепрофілюванню або використанню не за призначенням.

Прес-служба прокуратури Рівненської області Tweet
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Житомирщина: ОСББ,які ...
Наступна новина: У Тернополі вшанують ...

КОМЕНТАРІ