На Вінниччині у минулому році до продуктивної зайнятості вдалося повернути більше 30 тисяч шукачів роботи (+фото)

На Вінниччині у минулому році до продуктивної зайнятості вдалося повернути більше 30 тисяч шукачів роботи (+фото)

12.02.17 09:45 0 498
09 лютого 2017 року у Вінницькому обласному центрі зайнятості відбулась селекторна нарада з підведення підсумків роботи обласної служби зайнятості за 2016 рік та обговорення актуальних питань організації роботи у 2017 році. У нараді взяли участь директори базових центрів зайнятості та начальники відділів обласного центру зайнятості.

В.о. директора обласного центру зайнятості Світлана Аляб'єва зазначила, що у 2016 році послугами обласної служби зайнятості скористалося 79,5 тис. громадян, які шукали роботу, серед них – 72,2 тис. безробітних.

До продуктивної зайнятості вдалося повернути 33,6 тис. шукачів роботи, які звернулись до служби зайнятості, це на 4% більше, ніж працевлаштованих у 2015 році. У 2,4 рази зросла кількість осіб, працевлаштованих оперативно до надання статусу безробітного. Такому зростанню сприяли нові форми та методи роботи, що запроваджувались протягом року службою зайнятості.

Кількість вакансій, які надійшли від підприємств, організацій та установ для укомплектування центрами зайнятості протягом 2016 року склала 35,2 тис. одиниць, що на 3,6% більше, ніж у 2015 році. Майже на 4,4% збільшилась кількість роботодавців, що подають ці вакансії. Відповідно на 5,4% збільшилось число укомплектованих вакансій.

Протягом минулого року за кошти служби зайнятості отримали професію та перенавчились або підвищили свою кваліфікацію 8,2 тис. осіб, 99,0% з них працевлаштовані.

Завдяки співпраці із соціальними партнерами, здійснювали тимчасову трудову діяльність і мали відповідну матеріальну підтримку 7,6 тис. громадян.

149 безробітних за сприяння центрів зайнятості розпочали підприємницьку діяльність. Серед них 63 особи з числа військовослужбовців, демобілізованих з АТО та двоє вимушено переміщених осіб.

Також Світлана Сергіївна зазначила, що за підсумками 2016 року визначені 3 базові центри зайнятості, які мали найвищі показники за алгоритмом оцінювання відповідно до наказу Державної служби зайнятості(Центрального апарату) від 30.06.2016 №108, це Гайсинський РЦЗ, Лівобережний МРЦЗ м.Вінниці та Бершадський РЦЗ. Вітаємо переможців!

Які ж завдання стоять перед службою зайнятості у 2017 році?

Станом на 1 лютого на одну вакансію претендувало 29 шукачів роботи.

Тож аби досягти кращих результатів в першу чергу необхідно активізувати співпрацю з роботодавцями всіма відомими формами і методами роботи. В пріоритеті має бути збільшення кількості роботодавців, які співпрацюють з центром зайнятості та відповідно збільшення кількості вакансій в арсеналі служби зайнятості.

У наданні послуг шукачам роботи акцент на пришвидшенні працевлаштування, необхідно збільшувати кількість осіб працевлаштованих до надання статусу безробітного. Здійснювати заходи на упередження довготривалого безробіття. Ретельно і фахово підбирати кандидата на вільне робоче місце. Спільно із органами місцевого самоврядування сприяти розвитку підприємництва.

«Ми як ніхто володіємо ситуацією дисбалансу на ринку праці. Проблематика відсутності висококваліфікованих робітників і надлишок окремих категорій спеціалістів з вищою освітою з кожним днем ускладнюється. Тому ми маємо активно у профорієнтаційній роботі залучати органи влади, освіти, роботодавців, аби популяризувати робітничі професії. Інформаційно-розяснювальна робота має бути спрямована саме на розяснення престижу робітничої професії. Кінцева мета – це задоволення потреб роботодавця висококваліфікованими кадрами», - наголосила в.о. директора обласного центру зайнятості.

Про коректність визначення розміру допомоги по безробіттю говорила, начальник відділу організації сприяння працевлаштуванню Аліна Бартиш. Заступник директора Вячеслав Гаврилюк зосередив увагу на питаннях цивільного захисту та мобілізаційної роботи, охорони праці, техногенної та пожежної безпеки в базових центрах зайнятості.

Завдання на 2017 рік окреслені. служба зайнятості покращує свої сервіси та готова допомогти кожному, хто у пошуку роботи. Робота існує для тих, хто її шукає.





Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ