На Тернопільщині відшкодуванням на термомодернізацію житла вже скористалося майже сім тисяч осіб

На Тернопільщині відшкодуванням на термомодернізацію житла вже скористалося майже сім тисяч осіб

14.02.17 10:10 0 560
Уряд продовжив дію «теплих кредитів» у 2017 році. Безповоротна фінансова допомога від держави за цією програмою становить 400 мільйонів гривень. На Тернопільщині відшкодуванням на термомодернізацію житла вже скористалося майже сім тисяч осіб. Метатеріали та обладнання, які можна взяти в кредит із державним відшкодуванням, зменшили споживання газу для населення на 40%.

Про повідомила заступник управління житлово-комунального господарства облдержадміністрації Софія Близнюк журналістам філії ПАТ "Національної суспільна телерадіокомпанії України "Тернопільська регіональна дирекція".

«8 лютого Уряд прийняв відповідне рішення про продовження цієї програми, адже вона була дуже популярна минулого року. На Тернопільщині нею скористалося 6 704 особи, в тому числі 14 ОСББ», - зазначила Софія Близнюк .

Умови кредитування Уряд залишив без змін. «Теплі кредити» передбачають державну компенсацію для придбання "негазових" котлів у розмірі 20%, утеплення індивідуального житла – 35%, для ОСББ – 40%. Проте, цьогоріч перелік банків-учасників програми розширили. Окрім Укрексімбанку, Ощадбанку, Укргазбанку з населенням в цьому напрямі співпрацюватиме ПриватБанк.

Софія Близнюк каже, що для населення це краще, буде більша сітка філій.

«Ми очікуємо, що бажаючих буде чимало. Це є підтримка з державного бюджету. Перелік обладнання, на яке можна брати відшкодування: радіатори, вікна, двері, котли, матеріали для перекриття даху і т. д.», - зауважила Софія Близнюк.

Паралельно з урядовою ініціативою на Тернопільщині діють й кілька місцевих програм - гроші на термомодернізацію виділяють з бюджетів міст та об'єднаних територіальних громад.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Офіційно розпочато ...
Наступна новина: На Кубку України з легкої ...

КОМЕНТАРІ