На Тернопіллі степан Барна відзначив учасників бойових дій в Афганістані

На Тернопіллі степан Барна відзначив учасників бойових дій в Афганістані

14.02.17 10:52 0 497
12 лютого в обласній філармонії відбулися заходи з нагоди 28-ої річниці виведення військ з Афганістану. Для учасників бойових дій на території інших держав організували концертну програму. Хвилиною мовчання пом`янули тих, чиє життя обірвала війна.

Воїнів – інтернаціоналістів привітав голова обласної державної адміністрації Степан Барна. Він подякував ветеранам за честь, мужність та стійкість, за допомогу у вихованні і навчанні бійців української армії, яка боронить цілісність і незалежність України.

«В ці дні ми згадуємо всіх, хто поліг в пеклі афганської війни. За офіційними даними, під час афганської війни загинули понад 15 тисяч солдатів, Україні війна обійшлася у більш ніж три тисячі мешканців. На жаль, ворог прийшов на нашу землю. І учасники війни в Афганістані не залишилися осторонь подій в державі і брали активну участь у проведенні АТО. 69 воїнів-афганців, які проживають на Тернопільщині, з гідністю виконали свій обов`язок у зоні проведення АТО. А шестеро учасників бойових дій в Афганістані продовжують захищати територіальну цілісність нашої держави у лавах Збройних Сил України. Дякую всім, хто із честю виконав свій інтернаціональний обов'язок, і тим, хто захищає нашу свободу і незалежність!», - наголосив Степан Барна.

За мужність і героїзм, патріотичне виховання молоді, активну громадську діяльність та з нагоди Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав очільник краю відзначив грамотами обласної державної адміністрації членів Тернопільської обласної організації Української Спілки ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів) Миколу Гоя, Богдана Гумницького, В'ячеслава Кравчука, Ігоря Тараса, Володимира Фаріончука.

Також 15 лютого о 12 год. в парку «Національного відродження» представники влади, духовенства та громадськість візьмуть участь у мітингу-реквіємі та покладанні квітів до пам'ятника воїнам – афганцям з нагоди дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав.

16 лютого у ПК «Березіль» відбудеться концерт народного самодіяльного ансамблю воїнів-афганців «Долг», присвячений річниці виведення військ з Афганістану та воїнам, які захищали та захищають цілісність України в зоні проведення АТО. Розпочнеться концерт о 17:00 год. Вхід вільний.

Нагадаємо, цього року згідно з розпорядженням голови обласної державної адміністрації Степана Барни, 30 учасників бойових дій на території інших держав, які проживають на Тернопільщині, отримають нецільову матеріальну допомогу.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Чернігів: На кожного ...
Наступна новина: Тернопілля: в області ...

КОМЕНТАРІ