В Тернополі сергій Надал вручив грошові премії та подяки учасникам Афганської війни

В Тернополі сергій Надал вручив грошові премії та подяки учасникам Афганської війни

14.02.17 11:55 0 847
13 лютого міський голова Сергій Надал вручив відзнаки та грошові премії учасникам Афганської війни з нагоди 28-річчя виведення військ з Афганістану. Очільник Тернополя зазначив, що у сесійній залі зібралася справжня еліта української нації, її честь. Адже через пекло цієї війни пройшло понад 1700 краян з Тернопілля, 48 молодих хлопців не повернулися додому, 2 пропали безвісті, 46 стали інвалідами.

««Не за Україну, а за її ката довелось пролить кров добру, не чорну», — писав Тарас Шевченко про тих українців, котрі були змушені воювати на боці імперської Москви. Ці слова є цілком справедливими і відносно воїнів-афганців, - зазначив Сергій Надал. - Однак, проливаючи свою кров за чужі імперські інтереси, ви залишалися українцями, здобули важливий життєвий і професійний досвід, загартували власний характер, сформувалися як люди з активною громадянською позицією».

Міський голова також зазначив, що саме афганці одними з перших вийшли на Майдан, брали активну участь у найжорстокіших протистояннях з каральними органами Януковича. Афганці були елітою, «спецназом» Самооборони Майдану. А коли російські окупанти тільки вступили на українську кримську землю, афганці не чекали мобілізацій, а добровільно пішли у військкомати, записувалися у добровольчі батальйони. І ціною жертовності та героїзму вдалося зупинити російський наступ на Донбасі.

«Ми дякуємо Вам сумлінним бійцям, героям-оборонцям за все, що Ви зробили для Батьківщини», - додав він.

Про це повідомили у Тернопільській міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Тернопілля: завдяки ...
Наступна новина: В Тернополі інформація для ...

КОМЕНТАРІ