За досягненнями 2016 року Вінниччина - серед лідируючих регіонів в агропромисловому секторі держави (+фото)

За досягненнями 2016 року Вінниччина - серед лідируючих регіонів в агропромисловому секторі держави (+фото)

14.02.17 13:34 0 490
Про підсумки роботи та досягнення в аграрній сфері області у минулому році, а також щодо основних пріоритетів діяльності галузі у 2017 13 лютого, інформувала в.о. директора Департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації Валентина Кирилюк під час щопонеділкової апаратної наради в голови.

Валентина Кирилюк зазначила, що пріоритетні напрямки роботи Департаменту відповідають цілям Стратегії збалансованого регіонального розвитку Вінницької області до 2020 року. Зокрема, зростання конкурентоспроможності економіки області та залучення інвестицій і розвиток міжнародних відносин.

За словами Валентини Кирилюк, основним пріоритетом роботи Департаменту в минулому році було забезпечення збереження лідируючих позицій Вінниччини в агропромисловому виробництві України, адже саме 2016 рік став для області самим успішнішим роком у сфері агропромислового виробництва.

«За обсягами виробництва валової продукції область зайняла перше місце серед областей України, адже приріст за минулий рік склав 17,5%. За 2016 рік зросла питома вага регіону у загальнодержавному виробництві сільськогосподарської продукції - 8,4 %. В області вироблено найбільше серед інших областей валової продукції на 1 особу, цей показник у 2,2 рази перевищує середньодержавний. Також, зібрано рекордну кількість зернових. Вирощено найбільше кількість серед бурякосіючих регіонів цукрових буряків, понад 2,6 млн. тонн та вироблено біля 435 тис. тонн цукру. Досягнуто лідируючих позицій в виробництві картоплі та плодово-ягідної продукції. Успішна реалізація інвестиційних проектів в галузі тваринництва дала можливість наростити обсяги виробництва м'яса до 447,8 тис. тонн, що вивело область на перше місце по виробництву м'яса. Збережено передові позиції по виробництву молока та чисельності поголів'я великої рогатої худоби, в тому числі корів, що утримуються всіма категоріями господарств», - зазначила посадовець.

Презентація.ppt

\













Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Житомирі вшанують ...
Наступна новина: Чернівці: Чергова ...

КОМЕНТАРІ