Науково-консультативна рада з питань охорони культурної спадщини Чернівців рекомендувала архітекторам ставитися до інтересів замовника з позиції інтересів суспільства

Науково-консультативна рада з питань охорони культурної спадщини Чернівців рекомендувала архітекторам ставитися до інтересів замовника з позиції інтересів суспільства

16.02.17 12:55 0 493
На черговому засіданні науково-консультативної ради з питань охорони культурної спадщини Чернівців розглянули низку важливих питань.

Йшлося про історико-містобудівне обгрунтування реконструкції з надбудовою поверху нежитлової будівлі на вул. Т.Шевченка,16-А (архітектор Гомонович С.С.), історико-містобудівне обгрунтування спорудження комплексу блокованих малоповерхових житлових будинків на вул. Горіхівській,25 (доповідав Стасюк М.В.), повторно обговорено влаштування входу в цокольному поверсі пам'ятки архітектури місцевого значення – житловий будинок поч.ХХ ст. за адресою вул. М.Гоголя,5 (архітектор Белей А.А.) та реконструкцію квартири під офісні приміщення з влаштуванням окремого входу по вул. Переяславській,34/4 (доповідав представник замовника Буряковський Р. П.).

Після детального обговорення всі проекти були зняті на довивчення через відсутність необхідного пакету вихідних даних для проектування, довільне трактування визначення меж земельних ділянок без зміни їх цільового призначення, відсутність демонстраційних матеріалів.

З огляду на великий інтерес громадянського суспільства до містобудівних перетворень в історичному середовищі, наголошено на необхідності дотримання Правил професійної етики архітектора, якої має дотримуватись кожен архітектор, займаючись проектною практикою, науковою діяльністю або працюючи в державних і місцевих органах виконавчої влади у справах містобудування та архітектури.

Зокрема, архітектор в своїй діяльності має ставитися до інтересів замовника з позицій інтересів суспільства. Архітектор зобов'язаний сприяти збереженню системи загальнолюдських цінностей, природного середовища та культурного надбання, прагнути підвищення якості життя людини, усвідомлюючи моральну відповідальність за наслідки своєї діяльності для суспільства. Архітектор зобов'язаний сприяти інформуванню громадськості та об'єктивному висвітленню власної архітектурної діяльності.

Принагідно інформуємо, що за наслідками громадських слухань питання облаштування входу по вул. Героїв Майдану, 24 буде додатково винесено на розгляд архітектурно-містобудівної ради при головному архітекторі м.Чернівців.

Про це повідомили у Чернівецькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: При купівлі української ...
Наступна новина: Інформація департаменту ...

КОМЕНТАРІ