У Волинській області у Маневицькій місцевій прокуратурі обговорили стан боротьби зі злочинністю

У Волинській області у Маневицькій місцевій прокуратурі обговорили стан боротьби зі злочинністю

16.02.17 13:45 0 607
У Маневицькій місцевій прокуратурі відбулася спільна нарада керівників правоохоронних органів, на якій обговорено стан протидії злочинності у 2016 році.

Розпочинаючи нараду, виконувач обов’язків керівника місцевої прокуратури Олександр Сопронюк зауважив, що вжиті правоохоронними органами заходи сприяли зменшенню рівня злочинності на 10 тисяч населення по Маневицькому, Камінь-Каширському, Ківерцівському, Любешівському, Рожищенському районах і він є нижчим, ніж по області. Менше у 2016 році на території юрисдикції місцевої прокуратури вчинено кримінальних правопорушень проти життя та здоров’я особи, громадської безпеки.

Зменшилась кількість злочинів, вчинених у стані алкогольного сп’яніння, а також в групі осіб та особами, які раніше вчиняли кримінальні правопорушення.

Виявлено та знешкоджено групу осіб, які займались незаконним заволодінням транспортними засобами.

Проте ужиті заходи ще не вирішили усіх нагальних проблем з питань протидії злочинності, насамперед, загально-кримінальної спрямованості.

У всіх без винятку районах, на які поширюється юрисдикція місцевої прокуратури, відбувся ріст злочинності, найбільше - на території Ківерцівського району (на 30,3 %).

У Любешівському районі на 83,3 % збільшилась кількість злочинів, вчинених особами, які раніше їх вчиняли та у 9 разів - групою осіб, а у Ківерцівському районі зросла кількість злочинів, вчинених у стані алкогольного сп’яніння.

Гострою залишається проблема росту злочинів проти власності, насамперед крадіжок, у тому числі з квартир, грабежів, незаконних заволодінь транспортними засобами. Зокрема, по всій території місцевої прокуратури в минулому році обліковано 937 злочинів проти власності, з них 821 крадіжки.

Низький рівень їх розкриття, малоефективна робота оперативних підрозділів поліції щодо їх попередження на стадії готування вказують на нагальну потребу координації роботи правоохоронців у цій сфері.

Є необхідність завчасного узгодження та удосконалення діяльності усіх правоохоронних органів регіону щодо недопущення спроб протиправного видобутку бурштину, незаконних порубок лісу.

Таким чином, усі ці проблемні питання потребують комплексного вирішення правоохоронними органами, відтак учасниками наради розроблено низку спільних узгоджених заходів задля підвищення ефективності запобігання і протидії злочинності.

Прес-служба прокуратури області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: В Луцьку програма ...

КОМЕНТАРІ