“Ми українцями повернулися з Афганістану...”

“Ми українцями повернулися з Афганістану...”

16.02.17 09:07 0 470
Під такою назвою у Луцьку відзначають День вшанування учасників бойових дій на території інших держав та 28-му річницю виведення радянських військ з Республіки Афганістан. Урочистості відбулися у Волинському академічному обласному українському музично-драматичному театрі ім. Т.Г. Шевченка за участі першого заступника голови облради Олександра Пирожика, секретаря міської ради Юлії Вусенко, заступника міського голови Андрія Киці, депутатів міської та обласної рад, воїнів-афганців, учасників АТО, їх рідних та громадськості міста.

Першим звернувся до побратимів та гостей заходу голова Волинської обласної спілки ветеранів Афганістану, депутат Волинської обласної ради Григорій Павлович. Він закликав присутніх хвилиною мовчання вшанувати героїчний подвиг воїнів — інтернаціоналістів. У своїй промові Григорій Павлович акцентував не лише на страшних і трагічних спогадах про афганське минуле, а й на тому, що ця війна домопогла зрозуміти такі важливі речі як бойова дружба, любов до рідної землі та загострене відчуття справедливості. “Воїни-афганці одними із перших вийшли на Майдан та стали на захист української землі у зоні проведення АТО. Наші побратими є активним учасниками волонтерського руху”, - наголосив він. Також він висловив подяку міській владі за допомогу сім'ям солдатів у частині звільнення від сплати комунальних послуг.

Ще Григорій Павлович із вдячністю згадав про те, що незважаючи на зайнятість, міський голова Микола Романюк відвідував заходи, організовані Волинською обласною спілкою ветеранів Афганістану. “Ми завжди знаходили у нього підтримку та розуміння”, - наголосив він.

Вітальні промови зі словами вдячності та сумом за усіма полеглими внаслідок бойових дій в Афганістані звучали й від першого заступника голови обласної ради Олександра Пирожика. “Сотні життів віддали українці, виконуючи громадянський обов'язок перед тодішньою Батьківщиною — Радянським Союзом. На жаль, наша незалежна Україна знову перебуває у стані збройного протистояння з російським агресором. Та перемога буде за нами!”, - підкреслив він.

Секретар міської ради Юлія Вусенко звернулася до учасників урочистостей, воїнів-інтернаціоналістів та родичів тих, хто не повернувся з бойових дій, акцентувавши на тому, що їхнє трагічне, і водночас героїчне минуле є взірцем мужності і патріотизму для молодого покоління українців. “Прикро, що у наш час вам доводиться вдруге переживати часи неспокою через воєнні дії, які тривають на Сході України. Дозвольте щиро подякувати вам за безмежну любов до Батьківщини. Нехай Господь береже ваші родини та подарує довгі роки життя на мирній землі”, - побажала Юлія Вусенко.

Опісля воїнам-інтернаціоналістам були вручені Почесні грамоти та Подяки. За активну громадянську позицію, патріотичне виховання молодого покоління, а також з нагоди 28-ої річниці виведення радянських військ з Республіки Афганістан Почесною грамотою міського голови було нагороджено активістів Волинської обласної організації Української спілки ветеранів Афганістану Геннадія Соловкіна та Миколу Курилюка.

Подяку міського голови за активну громадянську позицію, патріотичне виховання молодого покоління, а також з нагоди 28-ої річниці виведення радянських військ з Республіки Афганістан оголошено активістам Волинської обласної організації Української спілки ветеранів Афганістану Володимиру Хвищуку, Володимиру Сидоруку та Василю Кальку.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Чернігові вшанували ...
Наступна новина: Андрій Підлужний: Я ніколи ...

КОМЕНТАРІ