В Луцьку секретар міської ради Юлія Вусенко завітала на “Свято любові” у ВОГО "Даун-синдром"

В Луцьку секретар міської ради Юлія Вусенко завітала на “Свято любові” у ВОГО "Даун-синдром"

16.02.17 10:40 0 493
Учора у Волинській обласній громадській організації батьків дітей з синдромом Дауна та іншими порушеннями розвитку (ВОГО "Даун-синдром") відбулося світле, доброзичливе “Свято любові”. До дітей на гостини завітали секретар міської ради Юлія Вусенко, голова постійної комісії міської ради з питань соціального захисту, охорони здоров'я, материнства та дитинства, освіти, науки, культури, мови Алла Надточій, директор Луцького міського центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді Ліна Галан.

Діти зустрічали Юлію Василівну радісними обіймами, веселими посмішками, наче давню приятельку. І це не випадково, розповіла голова правління ВОГО "Даун синдром" Олена Мельник. За її словами, Юлія Вусенко неодноразово зустрічалася з дітьми і батьками ВОГО "Даун- синдром". Лише у минулому році батьки “сонячних дітей” два рази були на прийомі у секретаря міської ради, і ще двічі Юлія Вусенко була на їхніх заходах. Тож організація відчуває підтримку міської ради, зокрема, посприяла у наданні приміщення для роботи, звільнила їх від оплати за комунальні послуги.

Діти підготували для батьків і гостей невеличкий концерт. Виконали пісню про Україну та танок, а потім спільними зусиллями взялися виготовляти яскраву, оздоблену візерунками, “Скриню бажань”. Майстер-клас з виготовлення сувенірів для дітей провели фахівці Луцького міського центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді.

Поки діти були на майстер-класі, батьки мали можливість поспілкуватися із представниками міської влади, розповісти про свої потреби. “Наша організація об'єднує 70 родин дітей з синдромом Дауна, членів їх родин та фахівців, які працюють з цією категорією людей. Це дало можливість батькам, які виховують дітей-інвалідів та фахівцям поділитись своїм досвідом та знаннями, підтримати один одного в нелегкому житті. Завдяки фінансовій підтримці Всеукраїнської ГО “Коаліція захисту прав інвалідів та осіб з інтелектуальною недостатністю” у ВОГО "Даун-синдром" є два спеціалісти, які працюють на половину ставки, доглядаючи восьмеро дітей. Щоправда, значно більше дітей із синдромом Дауна у Луцьку потребують допомоги”,- розповіла Олена Мельник.

Юлія Вусенко запевнила присутніх, що міським бюджетом передбачені кошти на будівництво Центру реінтеграції, який буде будуватися у цьому році. З його відкриттям вирішиться чимало проблем людей з особливими потребами щодо їх реабілітації та інтеграції в суспільство, як повноправних громадян України, які мають рівні права з іншими.

Ще батьки дітей-інвалідів просили сприяння у написанні проектів, які допоможуть залучити кошти для їхньої діяльності, та організації літнього оздоровлення дітей-інвалідів. Просили надавати автомобіль для перевезення інвалідів у візочках. Також торкнулися теми організації заходів, приурочених до Міжнародного дня людини з синдромом Дауна, що відзначається у світі щорічно 21 березня. Юлія Вусенко запевнила, що жодна з проблем не залишиться поза увагою міської ради.

На завершення свята Юлія Вусенко вручила діткам солодкі гостинці та альбоми-розмальовки.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ